ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.
ACTUALIZARE 22.30: Întorsătură de situație în cazul morții Preasfințitului Gurie al Devei și Hunedoarei. Conform unei înregistrări audio, maicile care aveau grijă de Episcop reclamă că a intrat în colaps la scurt timp după injectarea cu o a treia doză de vaccin și a murit de accident vascular nu de Covid. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a dezmințit știrea falsă dată de HotNews, Adevărul și alte oficine ale sistemului că ar fi fost nevaccinat dar a susținut că moartea i s-a datorat îmbolnăvirii cu Covid.
ActiveNews a primit la redacție Certificatul de Vaccinare al Preasfințitului, pe numele de botez Georgiu Grigore, care arată că s-a injectat cu Johnson&Johnson pe 3 iunie 2021 la un Centru din Hunedoara (foto mai sus).
Alte surse apropiate Preasfințitului au confirmat pentru ActiveNews că acesta s-a vaccinat cu trei doze de vaccin dar fără a cunoaște marca serului experimental.
ÎNTREBARE: Cu ce a fost injectat PS Gurie la rapelul dublu și fatal?
ACTUALIZARE 23.30: Surse medicale apropiate Preasfințitului ne-au comunicat că după Johnson a făcut și două doze de PFIZER. După noi, cineva ar trebui să răspundă.
Conform știrilor oficiale el a murit azi în urma unui stop cardio-respirator în timp ce se încerca transferul lui la un alt spital, în Târgu-Mureș.
Din informațiile noastre, PS Gurie se vaccinase cu toate cele trei doze, boala declanșându-se la scurt timp după a treia injectare cu ser Covid.
„Întrucât astăzi a apărut o știre falsă după plecarea din această viață a Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, vă rog sa primiți această mică, dar necesară precizare:
Preasfințitul era vaccinat.
Iar asta, după un fake news rostogolit de Adevărul. HotNews, Observator News și alții, care îl dădeau pe episcopul BOR drept o victimă a… nevaccinării. FOTO:


BIOGRAFIE:
PS Gurie (Grigorie Georgiu) ar fi împlinit la finalul acestui an vârsta de 53 de ani. S-a născut în ziua de 31 decembrie 1968, în localitatea Huța – Chiuiești, județul Cluj, din părinții Teodor și Maria Georgiu.
A urmat Școala generală cu clasele I-IV din satul natal și clasele V-VIII la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca (1976-1984), apoi Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988), Seminarul Teologic din Craiova (1988-1992) și Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996, cu licență).
A urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolică din Padova-Italia, secția de Teologie Sistematică (1996-1997), cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară din Padova (1997-2001).
Când a fost admis la Seminarul Teologic din Craiova era frate la Mănăstirea Lainici (1988-1989), apoi a devenit secretar de cabinet al mitropolitului Nestor Vornicescu (1989-1996) și a fost tuns în monahism cu numele Gurie.
A fost hirotonit ierodiacon (februarie 1990) și ieromonah (1992); a fost eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Craiova în perioada 1992-1996, a fost hirotesit protosinghel în 1996, apoi arhimandrit, în 2001. A fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei în perioada martie 2000 – august 2001.
În luna iulie a anului 2001 a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar câteva săptămâni mai târziu, hirotonit arhiereu cu titlul „Strehăianul”.
În urma înființării Episcopiei Devei și Hunedoarei, în 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al eparhiei și înscăunat la Deva pe 29 noiembrie același an (2009).
Cât a fost la studii în Italia, a înființat comunitățile ortodoxe române din Padova, Pordenone, Treviso și Verona, a editat publicația lunară, Lumină Lină, a parohiei din Padova, a publicat diferite articole în presa religioasă din Italia (Oriente Cristiano, Difesa del popolo, II Gazzettino, Portavoce, ș.a.) dar și în reviste din țară.
A fost coautor la volumele „Meditații duhovnicești la sfârșit de modernitate” (1999) și „ Despre mântuirea sufletului în era postindustrială” (2001), a ținut conferințe pe teme de spiritualitate ortodoxă în țară și străinătate. Din 2011 predă în calitate de profesor suplinitor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.