
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Concursul de anul acesta a fost găzduit de România, în municipiul Ploiești. Fiecare țară a participat „de acasă”, însă coordonarea a avut loc în România. Anul trecut, ediția s-a desfășurat între 2 și 6 septembrie, tot online, cu o coordonare din Tbilisi, Georgia. România participă la această olimpiadă din 2017, de la prima ediție găzduită în capitala Bulgariei, Sofia.
Dintre cele 4 zile ale olimpiadei de la Ploiești, jumătate au fost pentru antrenament și jumătate au fost rezervate probelor individuale, fiecare probă durând 4 ore. Pentru supravegherea acestora au fost asigurate monitorizare ambientală și înregistrarea ecranelor, în prezența profesorilor.
Selecția s-a realizat în urma etapelor județene și naționale. România a participat cu două echipe de elevi. Conform regulamentului oficial, aceștia trebuie să aibă până în 16 ani (s-au născut cel târziu pe 31 decembrie 2005).
Cine sunt participanții și ce premii au obținut:
- medalie de aur:
- Ștefan Cătălin Savu (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești, clasa a 7-a)
- medalii de argint:
- Rareș Felix Tudose (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Târgu Mureș, clasa a 8-a)
- Luca Mihai Ilie (Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a 8-a)
- Iulian George Arsenoiu (Școala Gimnazială „Ing. Gh. Pănculescu”, Vălenii de Munte, clasa a 8-a)
- Mihai Valeriu Voicu (Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a 7-a)
- medalii de bronz:
- Tudor Iacob (Școala Gimnazială „Augustin Maior”, Reghin, clasa a 8-a)
- Tudor Ștefan Mușat (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, clasa a 8-a)
și, cu 122 de puncte, Tudor Ștefan Grecu, în clasa a 7-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.
VIDEO: