
Facebook a fost de acord să înlocuiască căptușelile de spumă detașabile din căștile sale de realitate virtuală Oculus după luni de plângeri ale clienților cu privire la iritații ale pielii, cum ar fi erupții cutanate și urticarie. Retragerea afectează aproximativ patru milioane de unități.
Comisia SUA pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) a raportat că filiala Oculus a gigantului tehnologic a primit 5.716 plângeri privind incidentele de iritare a pielii legate de interfețele faciale în căștile Quest 2 VR. Aproximativ 45 de persoane care au folosit dispozitivul au avut reacții severe care au necesitat asistență medicală.
„Interfețele faciale din spumă pot provoca iritații ale pielii feței și reacții, inclusiv erupții cutanate, umflături, arsuri, mâncărime, urticarie și umflături”, se menționează în avizul CPSC, care a identificat că căștile afectate aveau numere de serie începând cu „1WMHH” și terminând cu un număr sub 1264.
Într-o declarație de marți, Oculus a declarat că a emis o notificare de „rechemare voluntară comună” cu CPSC și Health Canada pentru căptușeala feței „ca răspuns la rapoartele unui procent foarte mic de utilizatori care au experimentat iritații ale pielii în cazul în care porțiunea de spumă a interfața facială se sprijină pe piele. ”
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru The Register că retragerea nu se aplică setului cu cască în sine, ci doar interfața facială detașabilă „realizată în principal din spumă poliuretanică”.
În iunie, Comisia australiană pentru concurență și consumatori a emis o retragere a Quest 2 din cauza iritației pielii cauzată de interfața cu spumă a căștilor. Facebook a confirmat anterior că o comisie a UE se uită la masca de față – ceea ce a dus la retragerea căștilor de pe rafturile din zona euro.
La scurt timp după lansarea sistemului Quest 2 în octombrie anul trecut, utilizatorii au ridicat problema iritării pielii, cu plângeri de senzații de arsură, urme roșii ale feței și urticarie în timp ce purtau căștile VR. În decembrie, compania a declarat că a primit rapoarte de la „aproximativ 0,01%” dintre persoanele care utilizează setul cu cască – dar a afirmat că „marea majoritate” a cazurilor au fost „ușoare și … ar trebui să se soluționeze singure”.
În timp ce compară reclamațiile cu „iritarea ocazională a pielii” cauzată de căști de motocicletă, ochelari și ochelari de schi, Oculus a recunoscut că starea poate fi cauzată de „substanțe introduse în timpul procesului de fabricație sau reacții între materialele din setul cu cască și produsele cosmetice sau de îngrijire a pielii ” Și a spus că a făcut modificări pentru a aborda efectele raportate.
Cu toate acestea, în aprilie, compania a minimizat problema, în ciuda unei investigații interne care a identificat „câteva urme de substanțe care sunt prezente în mod normal în procesul de fabricație” care ar putea „contribui la disconfortul pielii”.
Acesta a susținut că acestea se află la „niveluri inferioare standardului industrial” și a spus că nu a găsit „nicio contaminare sau substanțe neașteptate” în procesul său de fabricație.
În timp ce CPSC nu a lansat niciun comentariu cu privire la rechemare, are reguli cu privire la firmele care identifică corect iritanții, pe care agenția le definește ca orice „cauzează o vătămare substanțială a zonei corpului cu care intră în contact”.
Coincidând cu notificarea de rechemare de marți, compania și-a actualizat pagina de emisii pentru a observa că introduce un nou capac din silicon care se potrivește interfeței faciale din spumă și „temporar” a întrerupt toate vânzările globale ale căștilor Quest 2 până pe 24 august.
"Experții au sugerat că iritația pielii poate apărea în unele segmente ale populației din multe articole de uz casnic – chiar și lucruri precum roșii sau șampon – și că ratele pe care le-am văzut sunt în conformitate cu așteptările", a declarat Andrew Bosworth, șeful Facebook Reality Labs, într-o afirmație.
Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!