Politics Technology

Poliția taiwaneză lansează investigații cu privire la rapoarte conform cărora peste 100 de „oficiali de rang înalt” au fost piratate conturi de aplicații de mesagerie

Poliția din Taiwan a confirmat miercuri că investighează rapoarte conform cărora peste 100 de conturi de aplicații de mesagerie utilizate de „oficiali de rang înalt” au fost sparte după ce LINE Messenger a declarat că a detectat „activități anormale”.

Biroul de Investigații Criminale din Taipei a lansat ancheta după ce LINE, compania din spatele aplicației de mesagerie, a raportat în mod oficial îngrijorarea că conturile au fost compromise. Cu toate acestea, autoritățile nu au furnizat informații suplimentare despre presupusul hack.

Ziarul național din Taiwan Liberty Times a susținut că au fost afectate peste 100 de conturi aparținând „oficialilor de rang înalt” , inclusiv persoane din cabinetul președintelui, personalități ale cabinetului, membri ai armatei și parlamentari.

Abordând situația, LINE a anunțat că a luat „măsurile necesare pentru a proteja utilizatorii de îndată ce au fost detectate activități anormale de cont” și „va continua să ia măsurile de reacție necesare”.

LINE ar fi informat Consiliul Național de Securitate din Taiwan (NSC) despre presupusa încălcare. Cu toate acestea, CNVM nu a comentat public această problemă.

Agenția de securitate cibernetică din Taiwan susține că insula este supusă la aproximativ 30 de milioane de atacuri cibernetice în fiecare lună, cu o medie de aproximativ 700 de atacuri pe minut, cu jumătate considerată că ar proveni direct din China continentală. Pentru a ajuta la combaterea amenințării reprezentate de atacurile cibernetice, Taiwanul a indicat că este interesat să colaboreze cu Israelul pentru a-și consolida apărarea.

De asemenea, pe rt.com, listele negre ale Chinei, fostul secretar american al Comerțului Ross și alți oficiali, au răspuns în mod obligatoriu la restricțiile din Hong Kong

"Atacurile cibernetice și dezinformarea amenință democrațiile din întreaga lume", a declarat ministrul de externe Joseph Wu într-un tweet miercuri, împărtășind un articol care evidențiază activitatea insulei de a "zdrobi instrumentele autoritarismului".

Taiwan, care se declară o insulă democratică și autoguvernată, a acuzat în repetate rânduri China că a crescut atacurile cibernetice împotriva regiunii de când președintele insulei, Tsai Ing-wen, a fost ales în 2016. Tsai a respins ferm poziția Beijingului conform căreia Taiwan face parte din „O singură China” și a căutat să asigure o autonomie suplimentară. De asemenea, el a colaborat cu Occidentul în încercarea de a-și consolida acreditările independente.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *