Politics Technology

Ridicarea restricțiilor Covid-19 ar putea crea noi tulpini rezistente la vaccin, avertizează cercetătorii

Cercetătorii de la Universitatea din East Anglia și Institutul Earlham au avertizat că reducerea precoce a restricțiilor Covid-19 ar putea duce la tulpini de virus rezistente la vaccin și la formarea de noi variante din cauza ratelor scăzute de inoculare la nivel mondial.

Articolul, publicat marți de Universitatea din East Anglia și Institutul Earlham, susține că reducerea restricțiilor coronavirusului poate duce la apariția unor mutații mai agresive care sunt rezistente la vaccinuri.

„Restricțiile relaxante stimulează transmiterea și permit extinderea populației de virus, ceea ce sporește potențialul său evolutiv adaptativ și crește riscul apariției tulpinilor rezistente la vaccin printr-un proces cunoscut sub numele de deriva antigenică” , au afirmat cercetătorii.

Oamenii de știință au afirmat că umanitatea se află într-o „cursă a înarmărilor” împotriva coronavirusului, care se luptă cu vaccinuri, tehnologie și schimbări de comportament. Cu toate acestea, au avertizat că virusul se poate adapta întotdeauna.

De asemenea, pe rt.com Peste 100 de medici și oameni de știință au scris o scrisoare de avertizare cu privire la deblocarea „prematură” a Angliei de către guvernul britanic pe 19 iulie

Riscul dezvoltării de noi variante rămâne ridicat, având în vedere că rata globală de vaccinare este inegală, potrivit oamenilor de știință. Cifrele din World Our in Data sugerează că sub 14% din oamenii din întreaga lume sunt complet vaccinați împotriva Covid-19.

Cercetătorii au identificat un alt obstacol care ar putea duce la noi variante, faptul că nu toate grupele de vârstă sunt eligibile pentru inoculare împotriva coronavirusului. Mai multe țări, precum Marea Britanie, nu au lansat încă o campanie de vaccinare pe scară largă pentru minori. Cercetătorii au teorizat că „tulpinile noi pot evolua cu o transmisibilitate mai mare la copii, iar vaccinarea copiilor poate deveni necesară pentru a controla apariția de noi variante”.

Irlanda este ultima țară europeană care a lansat vaccinuri pentru adolescenți de până la 12 ani, alăturându-se Franței și Danemarcei.

De asemenea, pe rt.com Irlanda speră să inoculeze pe deplin toți adolescenții până la jumătatea lunii septembrie, deoarece guvernul promite fotografii Covid-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Studiul reflectă îngrijorările a peste 100 de profesioniști din domeniul medical, care au semnat o scrisoare la începutul lunii iulie către guvernul britanic prin care sfătuia împotriva facilitării măsurilor de blocare a Angliei. Semnatarii au susținut că abandonarea bruscă a tuturor restricțiilor Covid-19 în Anglia „oferă motive fertile pentru apariția variantelor rezistente la vaccin” și că școlile ar putea deveni un focar pentru transmitere.

Un studiu din iunie, publicat în revista științifică „Nature”, a constatat că varianta Delta, o tulpină mutantă a coronavirusului, a diminuat eficacitatea vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca. Constatările au arătat că o doză din oricare dintre cei doi abia a produs anticorpi și a fost eficientă doar cu aproximativ 10%. Cu toate acestea, vaccinurile au fost mai eficiente împotriva variantei Alpha mai vechi. Două doze de AstraZeneca și Pfizer au avut o eficacitate mult mai mare împotriva Delta la 60%, respectiv 88%.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *