
Guvernul scoțian se pregătește să solicite funcționarilor publici să-și plaseze pronumele de gen la sfârșitul e-mailurilor, în efortul de a spori incluzivitatea – în ciuda majorității angajaților care se opun ideii.
Potrivit ziarului Telegraph , guvernul susține o propunere care ar încuraja funcționarii publici să ia o „promisiune de pronume” și să adauge pronumele lor preferate – cum ar fi el / ea, ei / ei, ei / ei sau chiar zie / zir – semnăturile lor de e-mail.
Deși se pare că guvernul scoțian merge mai departe cu propunerea, sa dovedit deja a fi o idee nepopulară în rândul personalului guvernamental.
Un sondaj efectuat în iunie în peste 3.000 de funcționari publici a constatat că 58% nu au introdus pronume în e-mailurile lor și probabil că nu, în timp ce 25% au spus că în prezent nu folosesc pronume preferate, dar că ar putea fi deschise în viitor. Doar 17% au afirmat că le folosesc în prezent.
În urma rezultatelor sondajului, secretarul permanent al guvernului scoțian Leslie Evans a declarat într-o sesiune de întrebări și întrebări din iunie că a fost „dezamăgită” de unele comentarii pe care oamenii le-au făcut cu privire la ideea de e-mail a pronumelui de gen.
Evans a spus că, deși „ceea ce scriem în jurul numelui nostru și așa mai departe este bun și util”, trebuie făcut mai mult și a declarat că se simte „destul de pasionată” ca „o feministă, dar și cineva care are o experiență de familie în ceea ce privește atribuirea de gen. ”
Ea a susținut, de asemenea, că a fost o „experiență foarte importantă și o experiență de învățare” atunci când unul dintre colegii ei transgender a ascuns-o la locul de muncă acum un an și jumătate.
Cu toate acestea, Trina Budge, directorul For Women Scotland, a numit propunerea pronumelui „profund stupidă”, menționând că sondajul efectuat de angajați „a arătat că majoritatea funcționarilor publici erau împotriva acestei măsuri”.
„Este trist, dar nu surprinzător, să o văd pe doamna Evans ignorând acest lucru”, a declarat Budge, numind „alte dovezi că acest guvern se preface doar să se consulte sau să discute în mod deschis și să renunțe la orice punct de vedere care să intre în conflict cu politicile lor prestabilite”.
Argumentând că guvernul scoțian se înclină acum spre „tendințe de control, iliberale și autoritare”, Budge a avertizat că „în continuarea acestei sau a oricărei semnări coercitive asociate a unui angajament, guvernul scoțian ar fi, potențial, discriminatoriu față de o credință protejată și invitând, de asemenea, la discriminarea sexuală ”.
Uniunea pentru Libera Expresie a condamnat, de asemenea, propunerea, scriind: „Departe de a fi„ inclusiv ”, acest plan creează un mediu îngrozitor pentru cei care nu cred în ideologia de gen”.
Comunicatele recente privind Freedom of Information (FOI) arată că Edinburgh are o relație strânsă cu organizația caritabilă LGBT Stonewall, care a primit în mod repetat bani pentru instruirea personalului.
Într-un document al Stonewall Workplace Equality Index prezentat în 2017, guvernul s- a lăudat că din 2015 „a fost obligatoriu pentru toți angajații noștri ai serviciului public superior” , precum și pentru „personalul care prezidează recrutarea și selecția”, „ să urmeze o pregătire de părtinire inconștientă, care include conștientizarea LGBTi. ”
De asemenea, a oferit formare de conștientizare specifică transgenderului, în timp ce toți funcționarii publici sunt obligați oficial să urmeze „formarea în domeniul diversității și egalității”.
Guvernul scoțian a fost tot mai acuzat că a luat măsuri împotriva liberei exprimări în ultimii ani. În octombrie, a fost propus un proiect de lege privind infracțiunile motivate de ură, susținut de secretarul justiției, Humza Yousaf, care să-i pedepsească legal pe scoțieni pentru a face observații „jignitoare” – inclusiv împotriva persoanelor transgender – chiar și în intimitatea propriilor case.
În februarie, un bărbat a fost arestat de poliția scoțiană după ce a făcut „un tweet ofensator” despre sir căpitanul Tom Moore, care murise recent.
Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!