Politics Technology

„Insula Coon” redenumită de consilieri australieni, în ciuda opoziției locale după un nume considerat „cu adevărat rasist”

Consilierii din New South Wales au votat pentru schimbarea numelui unei insule australiene populare printre turiști după ce s-a considerat că poartă conotații rasiste, deși un sondaj a constatat că mai mult de jumătate dintre localnici s-au opus schimbării.

Luni, consilierii de la Lacul Macquarie, un oraș de pe coasta de est a Australiei, au votat 8-5 în favoarea casării monikerelor „Coon Island” și „Coon Island Point” în urma unui proces de consolare de patru luni.

Deși insula este cunoscută sub numele de aproximativ 100 de ani, a fost recent considerată problematică, având în vedere că cuvântul „coon” are conotații rasiste ca termen peiorativ pentru o persoană de culoare.

Consilierii vor depune acum propuneri Comitetului pentru Numele Geografice, care va vedea insula numită în schimb „Insula Pirrita” și capătul adiacent redenumit „Miners Point”, a declarat autoritatea locală într-un tweet.

Consilierul lacului Macquarie, Kevin Baker, care a fost o forță de frunte în eforturile de redenumire a rezervației naturale, a mulțumit tuturor celor implicați în „îndreptarea acestui greșit” și a spus că așteaptă cu nerăbdare „procesul de vindecare din comunitatea noastră”.

De asemenea, pe rt.com, canadienii sunt în favoarea redenumirii străzii Toronto, purtând numele de contra-abolitionist scoțian …

Vorbind cu Australian Herald, Baker a spus că numele „Coon Island” este „cu adevărat rasist și cu adevărat rănitor pentru mulți oameni din comunitatea noastră”.

Cu toate acestea, propunerea lui Baker de a redenumi insula nu a primit un sprijin larg în localizare. Potrivit rapoartelor locale, un sondaj organizat de consiliu la 2.120 de locuitori a constatat că 44% au susținut această mișcare, în timp ce 56% s-au opus schimbării numelui. Dintre cei care susțin propunerea, 86% au considerat denumirea de „Insula Coon” ofensatoare.

Baker a spus că feedback-ul publicului a fost luat în considerare la meditarea schimbării numelui, împreună cu opiniile părților interesate cheie, dar că este inevitabil ca unii oameni să fi fost dezamăgiți în ambele sensuri.

De asemenea, pe rt.com Un nou studiu solicită corpurilor sălbatice să corecteze daunele cauzate de numele de păsări „dăunătoare, rasiste și fanatice”

Insula, care se află în capul Canalului Swansea, este în prezent o rezervație naturală și un sit turistic popular. Dovezile arheologice sugerează că a existat o prezență umană pe insulă în urmă cu 7.800 de ani în urmă și are o semnificație pentru poporul Awabakal, un trib aborigen.

Cu toate acestea, insula fusese numită după singurul său locuitor de odinioară, Herbert Greta Heaney, un miner poreclit „coon”, deoarece se întorcea adesea acasă cu fața acoperită de praf de cărbune negru. Numele insulei și al capătului adiacent s-a blocat.

Numele propus „Pirrita” este un cuvânt Awabakal care înseamnă stridii care cresc din mangrove, în timp ce „Miners Point” este o referință la profesia lui Heaney. Baker a spus că este important să recunoaștem atât contribuțiile indigene, cât și cele europene la regiune.

La începutul acestui an, un popular produs lactat australian numit „Coon Cheese” a fost redenumit de proprietarii săi „Cheer Cheese”, pe fondul îngrijorărilor că conotațiile rasiale ale denumirii produsului ar provoca ofensări. Noul „Cheer Cheese” a ajuns pe rafturile australiene în iunie.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *