
Un sondaj realizat de marea bancă de investiții Goldman Sachs a constatat că aproape jumătate din clienții săi de birouri de familie doresc să adauge criptocurrency la portofoliile lor, ceea ce indică faptul că ultra-bogații devin din ce în ce mai puternici pe activele digitale.
Sondajul, raportat de Bloomberg, a cerut mai mult de 150 de birouri de familie din întreaga lume și a constatat că 15% sunt deja expuse activelor criptografice.
Alte 45% din birouri și-au exprimat interesul de a investi în clasa de active ca o acoperire împotriva „inflației mai mari, a ratelor scăzute prelungite și a altor evoluții macroeconomice, după un an de stimulent monetar și fiscal global fără precedent”.
Cu toate acestea, alți respondenți au menționat îngrijorările cu privire la volatilitatea și incertitudinea pe termen lung în jurul prețului criptomonedelor ca motiv pentru aversiunea lor față de clasa de active.
Aproximativ 67% dintre firmele chestionate gestionează active în valoare de peste 1 miliard de dolari, 22% dintre respondenți având la administrare active care depășesc 5 miliarde de dolari.
Bloomberg descrie afacerea birourilor de familie ca administrând „bogăția și afacerile personale ale oamenilor bogați”, incluzând cofundatorul Microsoft Bill Gates, fostul CEO Google Eric Schmidt și proprietarii Chanel Alain și Gerard Wertheimer.
Conectat: Miliardarul SBF spune că FTX ar putea cumpăra într-o bună zi Goldman Sachs și CME
Firma de servicii profesionale Ernst & Young estimează că există mai mult de 10.000 de birouri de familie care gestionează fiecare afacerile financiare ale unei singure familii, dintre care jumătate au fost lansate în secolul XXI. Se estimează că sectorul birourilor de familie va gestiona peste 6 trilioane de dolari la nivel global, acoperind industria fondurilor speculative.
Meena Flynn, de la Goldman Sachs, afirmă că majoritatea clienților de birouri de familie ai companiei și-au exprimat interesul pentru „ecosistemul activelor digitale”, adăugând că mulți clienți cred că tehnologia blockchain „va fi la fel de impactantă pe cât a avut internetul dintr-o eficiență și productivitate perspectivă."