Politics Technology

Kremlinul afirmă că afirmațiile că Putin a ordonat campania pentru a-l pune pe Trump la putere sunt „fundamental neadevărate” după ce se presupune că a fost expus în The Guardian

Moscova a reacționat cu furie la o serie de afirmații, susținute cu surse anonime și neverificabile, potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin a ordonat oficialilor săi de securitate să sprijine campania lui Donald Trump de a deveni președinte SUA.

În comentariile adresate exclusiv RT joi seară, purtătorul de cuvânt al lui Putin a criticat raportul, publicat în ziarul britanic Guardian mai devreme în acea zi. „Aceasta este o ficțiune totală”, a remarcat Dmitri Peskov. „Strict vorbind, este o prostie completă. Desigur, acesta este semnul distinctiv al unei publicații absolut de calitate scăzută. Fie ziarul încearcă să-și mărească cumva popularitatea, fie se ține de o linie rusofobă înnebunită ”.

Articolul, scris de jurnalistul britanic Luke Harding și alți doi angajați de la priză, susținea că Putin a „autorizat personal o operațiune secretă de spionaj pentru a sprijini un Donald Trump„ instabil mental ”în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, în timpul unei sesiuni închise de Consiliul național de securitate al Rusiei. ” Dezvăluirile bombei au fost pretins bazate pe „ceea ce se consideră a fi divulgat documentele Kremlinului”.

Tot pe rt.com Războiul diplomatic asupra Covid-19: SUA și UE luptă împotriva campaniei „rușinoase” împotriva jabului rus Sputnik V, a declarat pentru RT trimisul ONU din Moscova

Harding are o istorie a publicării de povești false legate de așa-numita teorie a conspirației „Russiagate” , care a devenit populară după ce Trump a fost ales în cel mai înalt post al Americii. În 2018, de exemplu, a publicat o poveste complet falsă despre editorul disident Julian Assange și despre lobby -ul american Paul Manafort care se presupune că s-a întâlnit la Londra. Articolul s-a bazat și pe „surse” anonime. Deși acuzația a fost complet dezmințită, Guardian a refuzat să corecteze înregistrarea.

În timp ce lucra la Moscova în 2007, Harding a fost acuzat de plagiat de The Exile , o revistă mică, independentă și acum defunctă. Angajatorul său a emis scuze în acel moment.

Potrivit raportului de joi, înalții oficiali de la Kremlin au convenit că Casa Albă a lui Trump va contribui la asigurarea obiectivelor strategice ale Moscovei, printre care încurajarea „tulburărilor sociale” din SUA și „slăbirea poziției de negociere a președintelui american”. Acest lucru se întâmplă în ciuda stării frecvente de relații dintre cele două națiuni și a impunerii de sancțiuni în timpul republicanilor în funcție.

„Cu siguranță, toate acestea nu corespund și nu se pot baza pe adevăr. În esență, nu este adevărat ”, a spus Peskov. „Aceasta face parte fie dintr-o încercare continuă de a demoniza Rusia și Putin, pe care The Guardian îi place să o facă din când în când, fie este o încercare disperată de a atrage unii noi cititori publicând astfel de povești”.

CITIȚI MAI MULT: „O zi bună pentru Rusia”: Fostul președinte american Trump îl explodează pe succesorul Biden după summitul lui Putin, invocând renunțări la Nord Stream-2

Președinția lui Trump a fost afectată de o serie de acuzații „Russiagate”, oponenții insistând frecvent că este aliniat la Kremlin sau chiar că este un „agent de dormit” rus. În ciuda afirmațiilor, nu au fost prezentate niciodată dovezi clare ale unei influențe nejustificate, care să-l lege de Moscova, iar numeroase investigații au ajuns pe scurt.

În mai, unul dintre diplomații de top ai Rusiei a declarat pentru RT că relațiile cu Washingtonul s-au dezghețat de când Trump a părăsit funcția la începutul anului, din cauza revenirii la predictibilitate. Reprezentantul permanent adjunct la Organizația Națiunilor Unite, Dmitry Polyanskiy, a declarat că „știm că o mulțime de personalități din actuala administrație sunt într-adevăr profesioniști cu o mare experiență diplomatică … Uneori ne lipsea acest lucru cu administrația Trump, unele cifre erau puțin excentric sau prea politic și a fost foarte dificil să înțelegem ce urmăresc cu adevărat ”, a explicat Polyanskiy.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *