man Model National Politic

Euroscepticii pun în dificultate candidatura Ursulei von der Leyen pentru un al doilea mandat în fruntea Comisiei Europene

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Avansul electoral al partidelor naționaliste eurosceptice în cadrul alegerilor europene pune în dificultate candidatura Ursulei von der Leyen pentru un al doilea mandat în fruntea Comisiei Europene, conform informațiilor furnizate de agenția Reuters, citată de newsmoldova.ro

Pentru a obține un nou mandat de cinci ani, politicianul german trebuie să obțină o majoritate calificată din partea celor 27 de lideri ai UE și, de asemenea, să câștige sprijinul majorității din cei 720 de membri ai Parlamentului European.

Este de așteptat ca grupurile naționaliste și eurosceptice să-și consolideze influența în Parlament, câștigând peste douăzeci de locuri suplimentare, scrie sursa citată. 

Dacă eurodeputații neafiliați, în număr de 102 în prezent, ar decide să se alăture oficial unuia dintre grupurile eurosceptice, situația ar deveni și mai dificilă pentru Ursula von der Leyen, reducându-i considerabil marja de manevră.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *