
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Centrul pentru Implicare Globală își definește misiunea astfel: „Să direcționeze, să conducă, să sincronizeze, să integreze și să coordoneze eforturile guvernului federal al SUA de a recunoaște, înțelege, expune și contracara eforturile de propagandă și dezinformare [al instituțiilor media] de stat și non-statale care urmăresc subminarea sau influențarea politicilor, a securității și a stabilității Statelor Unite, a aliaților săi și a națiunilor partenere.”
Misiunea declarată a GEC este de a contracara „încercările adversarilor străini de a submina interesele SUA folosind dezinformarea și propaganda”. Dar aceștia au făcut mai mult decât să vizeze „adversari străini”.
America First Legal a reușit să dezvăluie modul în care guvernul SUA finanțează entități private pentru a reduce la tăcere vocile disidente care contestă narațiunea guvernului SUA.
/2 GEC colaborează în mod obișnuit cu un cartel global de „verificatori de fapte” „independenți”, condus de Institutul Poynter pentru Studii Media (care operează Politifact) și membri ai Rețelei sale internaționale de verificare a faptelor (IFCN).
De asemenea, IFCN a primit finanțarea inițială de la Rețeaua Omidyar, Google, Facebook, Fundația Bill și Melinda Gates și Societatea Deschisă a lui George Soros.
IFCN a fost nominalizat pentru premiul Pulitzer pentru munca lor de cenzură și includerea pe lista neagră a vocilor de opoziție neaprobate de oficialii guvernamentali (de exemplu, Gateway Pundit, Children’s Defense Fund).
/4 Membrii acestui vast cartel variază de la jurnaliști străini independenți la verificatori profesioniști de fapte până la organizații mass-media americane precum Associated Press și USA Today.
GEC al Departamentului de Stat din SUA colaborează în mod regulat cu IFCN.
/6 De asemenea, GEC a finanțat un grant prin Institutul pentru Institute for War and Peace Reporting (IWPR) pentru „Susținerea verificărilor de fapte din Sudul global” și i-a înrolat pe Baybars Orsek și Alanna Dvorak, managerul internațional de formare al Poynter, pentru un potențial „mentorat” prin Poynter/IFCN”…
/8 O altă conversație pe e-mail arată mai târziu că un oficial GEC îi mulțumește Managerului Internațional de Formare IFCN pentru că „a vorbit cu AfricaCheck despre munca [ei] în Tunisia”. pic.twitter.com/wfHesf3aNi https://t.co/wfHesf3aNi
Ei exclud instituțiile media cu care nu sunt de acord.
/12 Pe de altă parte, ei exclud alte organizații media cu care nu sunt de acord… continuă să citești.
/14 Activitatea cartelului internațional de verificare a faptelor ar putea fi admirabilă dacă și-ar fi respectat de fapt principiul „angajamentului față de imparțialitate și corectitudine”, dar metodele lor arată a fi puternic părtinitoare către promovarea punctelor de vedere aprobate de stat. https://t.co/zCeAbumQ2y
/16 În continuare, am descoperit că instituții de presă care erau respectate anterior pentru jurnalismul critic de investigație, sunt acum doar purtători de cuvânt al presei de stat, iar jurnaliștii lor sunt dispuși cu entuziasm să răspândească propagandă în numele GEC.
The Washington Post a discreditat investigațiile din New York Post cu privire la laptopul lui Hunter Biden.
/18 La 14 octombrie 2020, New York Post a publicat povestea cu privire la un laptop, care detaliază modul cum Hunter Biden a folosit poziția și influența tatălui său pentru câștig personal și, aparent, cu știința actualului președinte Biden…
/20 15 octombrie 2020, [jurnalista de la Washington Post] Ellen Nakashima a publicat un articol în care afirma: „The Washington Post nu a putut verifica autenticitatea presupuselor discuții”, făcând aluzie la posibilitatea ca povestea legată de Hunter Biden să fie produsul unei „operațiuni rusești de dezinformare”.
/22 La 21 octombrie 2020, cu mai puțin de două săptămâni înainte de ziua alegerilor, Ellen Nakashima a publicat un articol în Washington Post, în care a tras un semnal de alarmă cu privire la „interferența Rusiei” în ciclul electoral din 2020. pic.twitter.com/rMyOyDFove
Ziarele principale considerau GEC ca fiind sursa autorizată – în ciuda istoricului lor de dezinformare.
– America First Legal (@America1stLegal) 24 mai 2023
/31 Până la 12 februarie 2021, purtătorul de cuvânt adjunct al GEC, J.T. Ice, l-a avertizat pe Michael Gordon că va propune povestea unui alt ziar dacă @WSJ nu publică povestea „imediat”. pic.twitter.com/Abc0ZkgznC
/33 Spre dezamăgirea reporterului de la New York Times, Wall Street Journal a reușit, în sfârșit, să publice povestea. pic.twitter.com/3XiplezslR
Acesta este un raport devastator. Guvernul a cenzurat – și probabil că încă face asta – discursurile din America astăzi. Acum sunt expuși. E timpul să se facă dreptate!