Eveniment finance Politică Politics Societate

VESTI PROASTE PENTRU CEI CARE VOR SA-SI FACA O CASA – S-a anuntat cresterea preturilor in constructii. Ce se intampla in alte domenii (Document)

Managerii anunta cresterea preturilor in cadrul unei “anchete de conjunctura” a Institutului National de Statistica. Marirea va avea loc in industria prelucratoare, constructii si comertul cu amanuntul.

Alte previziuni: crestere a activitatii in constructii si in comertul cu amanuntul si relativa stabilitate a numarului de salariati in industria prelucratoare si in servicii.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna mai 2023, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% . Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Potrivit estimarilor, in constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni crestere a volumului productiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere a acestora (sold conjunctural +34 %).

In ceea ce priveste comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +20%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +11%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +24%).

Conform estimarilor din luna mai 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va inregistra crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +3%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +10%).

*Cititi aici datele INS

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *