Externe man Model National

A avut loc întâlnirea secretă Bilderberg 2023 – guvernul mondial din umbră? Despre ce s-a discutat

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Aproximativ 130 de lideri politici și din domeniul afacerilor din întreaga lume au participat la întâlnirea secretă Bilderberg 2023 la Lisabona, Portugalia, în perioada 18-21 mai.

Printre cei care au participat la întâlnirea din acest an se numără CEO-ul OpenAI, Sam Altman, CEO-ul Microsoft Satya Nadella, CEO-ul Google Eric Schmidt, „gurul” politicii externe Henry Kissinger și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. De asemenea, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a fost prezent, precum și Chrystia Freeland, viceprim-ministrul Canadei, fondatorul PayPal, Peter Thiel, și Børge Brende, președintele Forumului Economic Mondial.

Aproximativ 130 de lideri politici și din domeniul afacerilor din întreaga lume au participat la întâlnirea secretă Bilderberg 2023 la Lisabona, Portugalia, în perioada 18-21 mai. Inteligența artificială și conflictul din Ucraina au fost principalele subiecte de discuție, potrivit LifesiteNews

Prima conferință Bilderberg a avut loc în 1954. Având scopul de a „favoriza dialogul între Europa și America de Nord”, evenimentul anual este subiect de critici grele, mulți considerând că este un fel de guvern internațional din umbră, https://www.globalresearch.ca/the-true-story-of-the-bilderberg-group-and-what-they-may-be-planning-now/13808 având în vedere lipsa de transparență și oamenii influenți care participă la întruniri, inclusiv foști președinți și prim-miniștri ai SUA.

Printre principalele subiecte de discuție a fost influența tot mai mare a inteligenței artificiale, care i-a alarmat pe unii lideri din industrie. „IA… are potențialul… de distrugere a civilizației”, a declarat directorul general al Twitter, Elon Musk, luna trecută, într-un interviu pentru fostul prezentator Fox News, Tucker Carlson.

Conferința a fost întreruptă între 2020 și 2021 din cauza COVID-19. Întâlnirea din acest an – organizată la luxosul Palat Pestana – marchează a 69-a ediție.

Deși este adesea asemănată cu reuniunea Forumului Economic Mondial a lui Klaus Schwab din Davos, Elveția, Bilderberg este mult mai selectiv în ceea ce privește invitații. De asemenea, discuțiile nu sunt disponibile pentru public. În acest an, s-a mai discutat și despre domeniul bancar, China, energie, politica industrială, Europa, conducerea SUA și „amenințările transnaționale”.

La sosirea la Lisabona, șeful NATO Jens Stoltenberg a declarat în mod ironic pentru presă că „mediul nostru de securitate se află într-un pericol mai mare decât a fost vreodată de la Războiul Rece”. Stoltenberg a cerut în repetate rânduri mai mult ajutor militar și a contribuit la transferul de miliarde de dolari către Ucraina în ultimii ani.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *