man Model National Opinii

Pr. Ioan Istrati, o minune cu Sf. Ioan Rusul: DĂ, MĂI, FESUL ROMÂNULUI!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Azi e ziua Sfântului Ioan Rusul, cel mai scump Sfânt, ocrotitorul familiei mele (alături de Maica Domnului și de Marele Nicolae), doctorul care a asistat-o pe soră-mea la o naștere 5% șanse viabile și s-a născut o minune de prunc.

Așa că vă zic și eu o minune a sfântului în viața mea.

Acum câțiva ani, am fost în Insula Evia, la Prokopi, și ne-am închinat la moaștele sfântului doctor fără de arginți. Am fost de multe ori, da acuma, auzisem eu că unele Biserici au fesul sfântului, care este ținut 40 de zile pe capul sfântului.

Așa că am întrebat pe acolo, cum pot face rost de Fesul Sfântului Ioan. Probabil Bisericile din România, care au acest odor, au făcut Bisericii de acolo o donație consistentă, sau poartă hramul sfântului.

Nu știam pe nimeni. Mi-au zis că e unul părintele Ioannis.

Părintele Ioannis nu era acolo, doar o doamnă la pangar care vindea lumânări.

Am scris o scrisoare în engleză, în care am spus că sunt un preot român, din Constanța, Ioan, și că vreau fesul sfântului. Am pus și o donație pentru Biserică: 30 de euro. Pentru mine era o căruță de bani, dar în Grecia asta e o masă în oraș. Apoi am plecat.

După vreo două luni, primesc o scrisoare, semnată de părintele Ioannis de la Prokopi, în care mulțumea pentru donație și spunea că vă fi folosită pentru pictura Bisericii. Nimic de Fesul Sfântului Ioan. Cred că părintele a zâmbit la tupeul meu de 30 de euro. Du-te, băi, de-aici.

A trecut jumate de an, și eu, bezmeticul, mă rugam mereu: sfinte Ioane, fesul, fesul. Îmi trecuse orice speranță.

Când colo, primesc o scrisoare. Părintele Ioannis l-a visat de trei ori pe Sfântul Ioan, zicând cu voce ridicată: dă-i, măi, fesul românului. Părintele nici nu mai știa ce român, ce fes. Dar după al treilea vis, a întrebat ici, colo, și pe doamna de la pangar: ce român a fost pe aici, că au fost sute? Da’ doamna: preotul ăla român care a dat 30 de euro, că vrea fes.

Așa că mi-a trimis fesul Sfântului Ioan Rusul, cu ștampila Bisericii cu chipul sfântului, ținut 40 de zile pe capul sfântului.

Îl avem la Biserică la noi și ne binecuvintează mereu ca pe niște copii îndărătnici, dar care-l iubesc.

La mulți ani în veșnicie, Sfinte Ioane!

După ce primesc fesul Sfântului Ioan Rusul, o sun pe mama, cu care fusesem la sfânt, când am scris scrisoarea.

Mama, am primit un dar uriaș, de la o persoană fffff importantă.

Mama: decanu. Eu: mai important.

Arhiereul. Eu: mai.

Mama, obosită: patriarhul. Eu: mai.

Președintele. Eu: mai sus.

Mama, plictisită: Obama. Mai sus.

Mama a tăcut. Apoi, a zis: Mântuitorul Iisus Hristos. Eu: mai jos.

Mama: Măicuța Domnului. Eu: mai jos.

Mama a izbucnit în lacrimi: Sfântul Ioan Rusul Eu: daaaaa.

Ți-o trimis fesul. Da.

Vezi că mama o știut?

Mamele știu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *