man Model National Știri

Marinel Burduja, tatăl ministrului PNL de la Comunicații, a fost administrator al unei companii controlate de un oligarh rus, cu legături de prietenie cu fostul șef KGB

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Marinel Burduja, tatăl ministrului PNL Sebastian Burduja de la Comunicații, este din 2019 membru în Consiliul de Administrație al companie ALRO SA, cel mai mare producător de aluminiu din România. El a fost propus și votat de acționarul majoritar, o companie controlată la acel moment de oligarhul rus Vitali Machitski, scrie Economedia.

Conform sursei citate, după ce Marinel Burduja a fost propus ca membru în Consiliul de Administrație, el a fost votat în adunarea generală a acționarilor tot în 2019.

El nu putea fi numit în funcție fără votul acționarului majoritar, adică familia Machitski.

Vitali Machitski (69 de ani) este un oligarh rus cu afaceri în domeniul aluminiului, bun prieten cu ex-generalul KGB, Serghei Chemezov, directorul executiv al ROSTEC, complexul militar al Kremlinului care produce și armele cu care sunt atacate acum orașele din Ucraina.

La rândul său, Chemezov este vechi camarad în spionajul sovietic cu Vladimir Putin, liderul suprem de la Moscova.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *