man Model National Știri

Avertisment sumbru al unui oficial rus: Apocalipsa nucleară este tot mai aproape. Vina va fi în întregime a NATO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Dmitri Medvedev, membru al puternicului Consiliu de Securitate al președintelui rus Vladimir Putin a avertizat marți că, cu cât sunt mai distructive armele pe care Occidentul le-a furnizat Ucrainei, cu atât crește riscul unei „apocalipse nucleare”, potrivit Reuters.

Rusia, care are mai multe arme nucleare decât orice alt stat, a declarat în repetate rânduri că Occidentul este implicat într-un război care ar putea escalada într-un conflict mondial.

Statele Unite au trimis 37 de miliarde de dolari  Ucrainei de când Putin a trimis trupe în Ucraina în februarie anul trecut.

Președintele american Joe Biden le-a spus vineri colegilor din G7 că susține un efort comun cu aliații pentru a antrena piloții ucraineni pe avioane de luptă F-16, potrivit unui oficial de rang înalt al administrației americane, deși nu există încă un angajament de a furniza avioanele în sine.

„Cu cât se furnizează mai multe arme, cu atât mai periculoasă va fi lumea”, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, pentru agențiile de presă de stat rusești TASS și RIA, în timp ce se afla într-o călătorie în Vietnam și Laos.

„Și cu cât aceste arme sunt mai distructive, cu atât mai probabil devine scenariul a ceea ce se numește în mod obișnuit o apocalipsă nucleară”, a spus Medvedev, citat.

Însă Medvedev a declarat că NATO nu pare să ia în serios posibilitatea unui conflict nuclear.

„Ei se înșeală. Și la un moment dat, evenimentele se pot mișca într-un scenariu complet imprevizibil. Iar responsabilitatea va fi în întregime a Alianței Nord-Atlantice”, a declarat acesta, citat de RIA.

„Responsabilitatea … este purtată de regimul de la Kiev și, în cele din urmă, de sponsorii săi de peste ocean – adică Washingtonul și țările Uniunii Europene, împreună cu statele afiliate, precum Marea Britanie și altele”, a declarat Medvedev, potrivit TASS.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *