man Model National Opinii

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei întreabă: Încearcă CNA să intre pe un teritoriu unde nu are nicio atribuție? INTERNETUL TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LIBER, FĂRĂ CENZURĂ

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei analizează tentativa CNA de a atrage ActiveNews într-o capcană și pune o întrebare pertinentă pe contul său de Facebook : „Încearcă CNA să intre pe un teritoriu unde nu are nicio atribuție?”. Redăm în continuare postarea sa:

„Redactorul-șef al Activenews, Victor Roncea, susține că a primit invitația de a participa la una dintre ședințele CNA – Consiliul Național al Audiovizualului – pentru a lămuri un articol de pe site-ul lor intitulat „Hoții de nemurire„.

Consiliul Național al Audio-Vizualului, după cum spune și numele, nu are nicio competență pe partea de online.
În capturile de mai sus la punctul 3 se vede că era pe ordinea de zi discuția privind acest site și articolul său. Evident, cineva a făcut o sesizare în urma apariției lui.

Din ce știu eu și spun și legile, deocamdată internetul e un spațiu public, dar liber, nu există organism care să-l controleze. Și deși uneori se fac abuzuri, se comit ilegalități și e folosit uneori pentru lucruri reprobabile, el trebuie să rămână liber. E singura metodă prin care punctele de vedere diferite încă mai pot fi susținute fără să existe o cenzură așa cum se încearcă pe zona audio-video.

Lăsând la o parte unele simpatii sau antipatii față de respectivul site, chiar nu înțeleg ce caută pe ordinea de zi a CNA-ului. Poate cineva ne și lămurește.

Însă te poți gândi că acest organism a devenit unul incomod pentru instituțiile de presă conservatoare, atâta timp cât a ajuns membru cu puteri depline unul ca Mircea Toma, propus din partea USR, fost președinte la ActiveWatch, cel care în urmă cu câțiva ani făcea o comparație între Iisus și ISIS, organizația teroristă.

De aceea e nevoie să tragem toți un semnal de alarmă când vedem un derapaj indiferent de convingeri. Azi sunt unii, mâine alții la rând să fie sancționați pentru simple opinii.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *