"Protecția copilului" anti-România Life Lifestyle National Natural Technology

Guvernele PSD, PNL, USR și UDMR au îndatorat fiecare român cu 7.500 de euro. Datorii de peste 700 de miliarde

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statul român este dator vândut. Pentru prima dată în istorie, datoria publică a depășit pragul de 700 de miliarde de lei, adică peste 143 de miliarde de euro. Mai mult, din 2018 și până azi, datoria României s-a dublat, ajungând acum să reprezinte peste 50% din PIB. Altfel spus, Guvernele PSD, PNL, USR șu UDMR au îndatorat fiecare român cu 7.500 euro.

Datoria publică a României este de 700 de miliarde de lei și a depășit 50% din Produsul Intern Brut. Este cel mai mare nivel al datoriei. Statul consumă tot ce produce, și încă jumătate, în plus. Iar acest plus este obținut din împrumuturi interne și externe. În primele trei luni ale acestui an, Guvernul a împrumutat 71 miliarde de lei, în condițiile în care estima că va avea nevoie, în tot anul, de 158 de miliarde de lei. Ministrul Finanțelor nu este îngrijorat și dă asigurări că nu vor fi luate măsuri dure de austeritate, cum ar fi tăierile de salarii.

Românii, tot mai săraci

Își împart bugetul cu mare grijă, însă mulți dintre ei ajung, așa cum era de așteptat, la datorii. Pe care, de la lună la lună, încearcă să le acopere, dar recunosc că este extrem de greu să facă față prețurilor mari.

„Eu am un foarte bun ministru de Finanțe – soția mea, așa că ea administrează în totalitate fondurile. Deci nu-mi fac nici cea mai mică grijă”, spune un bărbat.

„Îl punem pe căprării. Adică când luăm salariul începem: facturi, chirie, dacă e nevoie, mâncare, pregătire pentru școală și ce rămâne, încercăm să ne încadrăm în bugetul setat”, afirmă o femeie.

„Am, că de aia mă duc acum să plătesc datorii. Am! Am, că toate-s scumpe pe aici, tot, tot, tot! E greu, dar n-avem ce face”, declară un alt bărbat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *