man Model National Știri

Ucraina a aderat la Centrul de apărare cibernetică al NATO. Alianța poate contribui oficial la apărarea țării

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Ucraina s-a alăturat oficial Centrului de excelență în domeniul apărării cibernetice în cooperare al NATO (CCDCOE), iar steagul ucrainean a fost arborat lângă sediul centrului, informează Pravda.

Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei.

„Astăzi, drapelul național al Ucrainei este arborat oficial la sediul Centrului de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică în Cooperare de la Tallinn, marcând aderarea oficială a Ucrainei la CCDCOE”, se arată în declarație.

„Mulțumim națiunilor care sponsorizează CCDCOE pentru invitarea Ucrainei și ne exprimăm recunoștința specială față de Guvernul Estoniei pentru sprijinul și asistența acordată pe drumul către CCDCOE al NATO!”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

La începutul lunii martie a anului trecut, reprezentanții a 27 de state membre NATO au decis să acorde Ucrainei statutul de țară membră a CCDCOE. Înainte de aceasta, aderarea Ucrainei a fost blocată de Ungaria.

Situat la Tallinn, CCDCOE este un centru de securitate cibernetică și un grup de reflecție acreditat de NATO, specializat în cercetare aplicată interdisciplinară, analiză, schimb de informații, precum și în antrenamente și exerciții de apărare cibernetică.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *