Life Lifestyle National Natural Technology Transgender

TVR tace în rușinea Eurovision

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

2023. România suferă o umilință istorică, ultimul loc la Eurovision, cu o melodie făcută pulbere de specialiști, inclusiv internaționali, încă înainte de concurs. Deci, se anticipa lejer dezastrul. 400 de mii de euro aruncați pe geam din banul public. Conducerea TVR e bine mersi. Nimeni nu cere capul președintelui Turturică. Comisiile de Cultură tac mîlc. Societatea civilă, și mai mîlc. Telectualii patriei, mucles.

2021. Revelion la TVR cu ”Vacanța Mare” și Dan Bittman. Vreo 50.000 de euro costuri. Rating de excepție pentru postul public. Se declanșează isterie națională. Demisia președintei Doina Grădea e cerută din zeci de piepturi, mai ales politico-civico-#reziste. Președintele Comisiei pentru cultură, Iulian Bulai, urlă că ”TVR a avut un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială”. În plus, notează că au fost promovați ”oameni declarați fani ai teoriilor conspirațiilor”, cum ar fi Dan Bittman și Mugur Mihăiescu.
În plus, și-au permis ticăloșia să rîdă pe seama președintelui Iohannis.
”Voi chema la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere”, a anunțat Bulai, precizând că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR”.
Useristul Marius Bodea cere desființarea TVR după ”monstruozitatea de Revelion”.
”O rușine și o insultă adresată publicului din România. Se poate scoate din grilă TVR? Avem această opțiune?”, a scris Oana Pellea, pe Facebook.
Reacție dură are şi Dorina Rusu, membru al CNA: ”În emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor” punctează Dorina Rusu, de la CNA.
Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, sesizează CNA privind showul de Revelion, al cărei mesaj, „prin discurs, mimică, instigă la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi”.
„Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, susține și deputatul Alexandru Muraru.
PNL și USR-PLUS propun înființarea unei comisii de anchetă după Revelionul de la TVR. Cîteva luni mai tîrziu, conducerea TVR e demisă, scandalul Revelionului fiind o piatră de moară grea.

După muțenia de acum, însoțind rușinea Eurovision, concluzia e că în România rufele murdare se spală doar la intern, nu și la extern, nu-i așa? Afară ne putem face de rîs, nu și înăuntru.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *