man Model National Știri

Telegram, suspendată de poliția franceză. Toate linkurile au fost blocate

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Linkurile Telegram, care deschid de obicei conturi, grupuri și canale pe platformă, au fost blocate sâmbătă, timp de câteva ore, în Franța. Blocarea a fost rezultatul unei solicitări a poliției către furnizorii de servicii de internet, relatează Reclaim the Net.

De obicei, poliția trimite cereri de blocare către furnizorii de servicii de internet pentru conținuturi privind abuzurile asupra copiilor și terorism. Solicitarea trimisă sâmbătă s-a aplicat tuturor linkurilor de telegram, nu doar anumitor conturi.

Cei care au încercat să deschidă linkurile au fost redirecționați către o pagină web de pe site-ul Ministerului de Interne privind blocarea materialelor de abuz asupra copiilor.

Poliția a confirmat pentru Le Monde că dorea să blocheze site-urile de abuzuri asupra copiilor trimise în mesaje pe Telegram. Cu toate acestea, o eroare în cererea de blocare a dus la blocarea tuturor linkurilor de telegram.

Între timp, parlamentul francez are în vedere o lege care să extindă puterea poliției de a bloca site-uri web. Din 2014, poliția are puterea de a bloca site-uri web.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *