man Model National Știri

AU RĂMAS FĂRĂ BISERICI. Consiliul Regional Cernăuți a votat interzicerea activității organizațiilor religioase care au legături cu Rusia. Măsura afectează direct românii care mergeau la bisericile lor ce țineau de Patriarhia Moscovei, acum închise

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Membrii Consiliului Regional Cernăuți au votat marți, 16 mai, în favoarea interzicerii activității organizațiilor religioase care au legături cu Federația Rusă. Potrivit unui comunicat emis de Consiliu, decizia a fost susținută de cei 40 de consilieri regionali prezenți în sala de ședințe, informează BucPress.

Iată comunicatul:

”Deputații Consiliului Regional Cernăuți consideră că pe teritoriul regiunii Cernăuți este interzisă activitatea organizațiilor (asociațiilor) religioase care au o legătură ecleziastică și canonică dovedită cu țara agresoare (Rusia).

Acest lucru a fost votat astăzi în cadrul ședinței celei de-a XII-a sesiuni ordinare a 40 de deputați regionali. 

Prin urmare, deputații propun Parlamentului de la Kiev, în conformitate cu articolul 93 din Constituția Ucrainei, să inițieze proiecte de lege referitoare la legalitatea funcționării organizațiilor religioase care au legături dovedite cu Rusia, astfel încât acestea să fie supuse unei examinări și adoptări urgente.

Administrația Regională  de Stat Cernăuți a primit recomandări în acest sens. În special, administrația este îndemnată să efectueze o analiză și să ia măsuri corespunzătoare în ceea ce privește legalitatea utilizării clădirilor de cult și a proprietăților deținute de stat, care au fost transferate în proprietatea organizațiilor religioase ce au legături canonice dovedite cu Federația Rusă.

Hotărârea intitulată „Cu privire la asigurarea consolidării securității naționale în domeniul libertății de conștiință și al activităților organizațiilor religioase din regiunea Cernăuți” va fi trimisă tuturor șefilor comunităților teritoriale din regiune pentru informare și pentru a fi luată în considerare în activitatea lor. Aceștia sunt sfătuiți să rezilieze contractele de închiriere a imobilelor și a terenurilor cu organizațiile (comunitățile) religioase care au o legătură ecleziastică și canonică dovedită cu țara agresoare și să interzică utilizarea proprietăților deținute de comunitățile teritoriale sătești, orășenești și municipale.” 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *