man Model National Știri

Șeful Curții Supreme din Ucraina prins cu o șpagă de 3 milioane de dolari de la oligarhul rus Konstantin Zhevago

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Autoritățile anticorupție ucrainene l-au reținut pe șeful Curții Supreme, Vsevolod Kniazev, în vârstă de 44 de ani, în funcție de la 1 decembrie 2021.

Potrivit presei ucrainene, kniazul a fost prins în flagrant, în timp ce primea mită 3 milioane de dolari, „de la oameni care au acționat în interesul oligarhului Konstantin Zhevago”, fost bancher și parlamentar, cunoscut pentru faptul că a devenit cel mai tânăr miliardar din Europa de Est (fără a moșteni averea).

Miliardarul de origine rusă a fost arestat de autoritățile franceze, în decembrie anul trecut, în Alpii francezi, la cererea Ucrainei, iar proprietățile sale au fost înghețate.

Potrivit presei ucrainene, citate de BiziDay, percheziții la alți 18 judecători ai Curții Supreme a Ucrainei s-au desfășurat luni seara. Biroul Anticorupție a confirmat doar că „a fost expusă corupția pe scară largă de la Curtea Supremă” și a publicat o singură poză cu banii găsiți la președintele acesteia.

Surse: PravdaUA, Reuters, BiziDay, KyevPost, BusinessInsider

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *