Eveniment finance Politică Politics Societate

RAMURILE INDUSTRIEI IN CARE SE FAC BANI – INS a facut publice cele mai noi date (Document)

In martie 2023, productia industriala a crescut fata de februarie 2023 atat ca serie bruta (+13,1%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (+0,2%). Potrivit Institului National de Statisica (INS), fata de martie 2022, productia industriala a scazut cu 2,0% ca serie bruta si cu 3,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In perioada ianuarie-martie 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, productia industriala a fost mai mica atat ca serie bruta (-3,8%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (-4,6%).

In martie 2023, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 13,1%, datorita cresterilor:

-Industriei prelucratoare (+15,7%);
-industriei extractive (+12,9%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,8%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare fata de luna precedenta cu 0,2%, ca efect al cresterilor industriei extractive (+1,2%) si industriei prelucratoare (+1,1%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,1%.

Fata de luna corespunzatoare din 2022, productia industriala (serie bruta) s-a micsorat cu 2,0%, ca urmare a scaderii inregistrate:
-productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-15,7%).
Industria extractiva a crescut cu 2,6%, in timp ce industria prelucratoare a ramas la acelasi nivel . Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica cu 3,4%, din cauza scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-15,0%) si industriei prelucratoare (-1,6%). Industria extractiva a crescut cu 2,5%.

In perioada ianuarie-martie 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, productia industriala (serie bruta) s-a micsorat cu 3,8%, ca efect al scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-13,5%) si industriei prelucratoare (-2,3%).
Industria extractiva a crescut cu 1,7%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost mai mica cu 4,6%, ca urmare a scaderilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-13,0%) si industria prelucratoare (-3,5%). Industria extractiva a crescut cu 1,8%.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *