man Model National Știri

Diferență de la cer la pământ între Polonia și România. Guvernul de la Varșovia majorează alocațiile copiilor la aproape 200 de dolari, în timp ce la noi copiii primesc puțin peste 200 de lei

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

VARȘOVIA, 14 mai (Reuters) – Guvernul polonez va majora alocațiile lunare  pentru copii la 800 de zloți (193,13 dolari) pe copil, de la 500 de zloți, începând cu 2024, a declarat duminică liderul partidului de guvernare, Jaroslaw Kaczynski.

Programul de sprijin pentru familie, numit „Familia 500 plus” este un proiect de bază al partidului aflat la putere în Polonia.

„… de la anul, 500 plus va deveni 800 plus”, a declarat Kaczynski la o convenție înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc în toamna acestui an.

Printre alte măsuri menite să ușureze costul vieții, Kaczynski a declarat că medicamentele vor fi disponibile gratuit pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și pentru cele sub 18 ani, iar guvernul va elimina taxele de drum pe autostrăzile naționale deținute de stat.

În prezent, plata alocațiilor pentru copii costă bugetul de stat peste 40 de miliarde de zloți pe an. Liderul partidului nu a precizat cât va costa creșterea alocațiilor, dar și-a exprimat încrederea că măsura nu va alimenta inflația.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *