man Model National Știri

Fostul președinte al Franței, Nikolas Sarkozy, ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a fost pus sub acuzare pentru corupție

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Fostul președinte francez, Nikolas Sarkozy, este acuzat de corupție, de finanțare ilegală a campaniei electorale și de disimulare a deturnării de fonduri publice, informează Le Monde.

Procurorii au cerut joi, 11 mai, ca fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, care a fost implicat în probleme judiciare de la plecarea din funcție, să fie judecat din nou pentru presupusa finanțare libiană a campaniei sale electorale din 2007.

Procurorii francezi pentru infracțiuni financiare (PNF) au declarat că Sarkozy și alte 12 persoane ar trebui să fie judecați pentru acuzațiile potrivit cărora au căutat milioane de euro de la regimul liderului libian de la acea vreme, Moammar Gadhafi, pentru finanțarea campaniei sale victorioase în cele din urmă.

Sarkozy este acuzat de corupție, finanțare ilegală a campaniei electorale și disimulare a deturnării de fonduri publice, au precizat procurorii într-un comunicat. El a respins întotdeauna acuzațiile.

Solicitarea procurorilor pentru un proces nu reprezintă decizia finală cu privire la continuarea procesului, magistrații de instrucție având ultimul cuvânt într-un caz deschis din 2013.

Printre celelalte persoane care vor fi judecate în acest caz se numără nume grele precum fosta mână dreaptă a lui Sarkozy, Claude Guéant, fostul său șef de atunci al finanțării campaniei electorale Eric Woerth și fostul ministru de interne Brice Hortefeux.

 Fostul președinte ar putea risca o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *