man Model National Știri

Rușii s-ar fi retras din Bahmut, la o săptămână după ce Prigojin anunța că soldații săi sunt condamnați să moară inutil din cauza lipsei de muniție

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Forțele ruse s-au retras în dezordine de pe poziții la sud de orașul ucrainean Bahmut, arată informațiile serviciilor militare britanice, prezentate sâmbătă de Ministerul apărării de la Londra, relatează Cotidianul.

În buletinul informativ zilnic al instituției, preluat de Reuters, se afirmă că forțele ucrainene au avansat cu cel puțin un kilometru.

„Zona are o anumită importanță tactică, deoarece era un cap de pod rusesc pe malul vestic al canalului Doneț-Donbas, care marchează linia frontului în unele părți din acest sector”, relevă informațiile actualizate.

Prigojin a susținut că lipsa de muniții a grupului său de mercenari ar fi cauzată de invidia conducerii armatei regulate ruse, care refuză să aprovizioneze Wagner cu ce are nevoie.

„Retrag unitățile Wagner de la Bahmut, deoarece, din cauza lipsei muniției, sunt condamnate să moară inutil”, declara șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *