anti-România Life Lifestyle National Natural Technology

Parlamentul European trimite comisie de anchetă în România: Se verifică tăierile ilegale de păduri

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanţi ai Comisiei pentru Petiţii din Parlamentul European se vor afla în România, săptpmâna viitoare, pentru a evalua situaţia tăierilor ilegale de păduri, semnalate în diferite petiţii, dar şi situaţia urşilor. Anunţul a fost făcut de eurodeputatul Vlad Gheorghe, care a precizat că vor lua parte reprezentanţi din România, Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania.

”Săptămâna viitoare avem misiune a Parlamentului European pentru pădurile României! Am solicitat această vizită oficială a colegilor din Comisia pentru Petiţii ca să vadă la faţa locului situaţia tăierilor ilegale semnalate de numeroase petiţii ale cetăţenilor români. Analizăm şi situaţia urşilor din România alături de eurodeputaţi din Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania în numeroase întâlniri cu autorităţi şi societatea civilă”, a transmis europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Acesta anunţă că misiunea se va afla la Bucureşti pe 15 mai, la Sfântu Gheorghe în Covasna pe 16 mai şi Suceava pe 17 şi 18 mai.

”Ne vedem cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, cu reprezentanţi ai MAI, cu magistraţi, autorităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de resort, inclusiv cele silvice, cu petiţionarii care au adus aceste subiecte în Parlamentul European, precum Daniel Bodnar şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care luptă neobosit să salveze pădurile şi fauna din România”, a mai transmis sursa citată.

Gheorghe a menţionat că din România mai participă Nicolae Ştefănuţă, Cristian Terheş şi Lorant Vincze, iar întreaga delegaţie a Parlamentului European reprezintă toate grupurile politice.

”Am considerat că este în interesul României ca eurodeputaţii să meargă în munţii noştri, să vadă câtă frumuseţe şi bogăţie naturală există la noi şi să fie cu atât mai motivaţi să luăm împreună acele măsuri care să ne ajute să păstrăm biodiversitatea şi preţioasele habitate pentru generaţiile viitoare. Mediul ne priveşte pe noi toţi şi nu are graniţe – cu cât înţelegem asta mai devreme, cu atât vom avea sorţi de izbândă în a-l proteja pentru noi şi copiii noştri”, a mai transmis Vlad Gheorghe.

Potrivit acestuia, până când Procurorul Verde European va fi funcţional, ”avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu, iar autorităţile naţionale trebuie să-şi facă treaba şi să aplice legile în vigoare”.

”Atât instituţiile, cât şi societatea civilă şi cetăţenii au în Parlamentul European, în Comisia pentru Petiţii, în mine şi colegii mei parteneri fără echivoc pentru găsirea celor mai bune soluţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii noastre”, a mai precizat eurodeputatul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *