man Model National Știri

Directorul FBI îl acoperă pe Biden într-un scandal de mită de pe vremea când era vicepreședinte

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Republicanii din Camera Reprezentanților par să fie împărțiți în ceea ce privește dacă îl vor acuza pe directorul FBI, Christopher Wray, de sfidarea Congresului pentru că nu s-a conformat unei citații a Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, care caută un document cu acuzațiile unui denunțător că actualul președinte Joe Biden a primit mită de la un oficial străin, relatează Epoch Times.

Într-o scrisoare din 3 mai adresată lui Wray și procurorului general Merrick Garland, reprezentantul James Comer (R-Ky.), președintele Comitetului de supraveghere, și senatorul Chuck Grassley (R-Iowa) au scris că „au primit dezvăluiri neclasificate, protejate din punct de vedere juridic și foarte credibile, ale denunțătorilor.

„Pe baza acestor dezvăluiri, am aflat că Departamentul de Justiție (DOJ) și Biroul Federal de Investigații (FBI) dețin un formular FD-1023 neclasificat care descrie o presupusă schemă infracțională în care sunt implicați vicepreședintele de atunci Biden și un cetățean străin în legătură cu schimbul de bani pentru decizii politice. S-a afirmat că documentul include o descriere precisă a modului în care a fost folosită presupusa schemă infracțională, precum și a scopului acesteia.”

Citația din 3 mai cerea FBI-ului să predea toate formularele FD-1023 – care notează informații de la surse umane confidențiale – care conțin cuvântul „Biden”.

FBI a refuzat să se conformeze termenului limită de 10 mai prevăzut în citație.

„Din răspunsul FBI reiese clar că dosarul neclasificat pe care Comitetul de Supraveghere l-a cerut prin citație există, dar refuză să îl furnizeze Comitetului. Am cerut FBI nu numai să furnizeze acest dosar, ci și să ne informeze ce a făcut pentru a investiga aceste acuzații„, a declarat Comer într-o declarație din 10 mai. „FBI nu a reușit să facă ambele lucruri. Poziția FBI este ‘aveți încredere, dar nu aveți voie să verificați’. Acest lucru este inacceptabil. Intenționăm să urmărim cu FBI și ne așteptăm să se respecte citația”.

„Deși FBI nu a reușit să prezinte documentul specific până la termenul limită al citației, oferta lor de a oferi un proces de acomodare ca răspuns la cererea noastră legitimă indică faptul că documentul este real”, a declarat Grassley într-un comunicat.

„Așadar, întrebarea rămâne: ce a făcut FBI pentru a investiga acuzațiile foarte grave ale unei surse aparent de încredere a FBI care îl implică pe vicepreședintele de atunci Biden? Scrisoarea de astăzi de la FBI ridică întrebări suplimentare, inclusiv dacă FBI are o anchetă deschisă pe baza acestor acuzații. Poporul american plătește salariile FBI-ului și are dreptul la un răspuns complet.”

Un purtător de cuvânt a declarat că formularele FD-1023 sunt folosite de agenți pentru a înregistra informații neverificate de la surse confidențiale, iar dezvăluirea unor astfel de documente ar pune în pericol investigațiile.

„Dezvăluirea unor informații neverificate sau posibil incomplete ar putea dăuna investigațiilor, ar putea prejudicia urmăririle penale sau procedurile judiciare, ar putea încălca în mod nedrept viața privată sau reputația, ar putea crea impresii greșite în rândul publicului sau ar putea identifica persoanele care furnizează informații forțelor de ordine, punând în pericol siguranța lor fizică”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru The Epoch Times într-un e-mail.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *