man Model National Știri

Marea Britanie agită apele în conflictul cu Rusia. Mai multe rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Storm Shadow au fost furnizate Ucrainei

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Marea Britanie a furnizat Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Storm Shadow, a declarat joi un oficial occidental. Acest lucru ar permite forțelor ucrainene să lovească trupele rusești și centre logistice aflate la mare distanță în spatele liniei frontului, relatează Cotidianul.

Conform CNN, Marea Britanie a livrat Ucrainei „mai multe” rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Storm Shadow, oferind astfel forțelor ucrainene una din cele mai căutate arme înaintea așteptatei sale contraofensive.

Rachetele Storm Shadow, dezvoltate în comun de Marea Britanie și Franța, au o rază de peste 250 de kilometri, puțin mai mică decât cea a ATACMS, pe care SUA au refuzat până acum să le trimită Ucrainei, mai scrie sursa citată.

Rusia amenință că va răspunde în aceeași măsură:

„Acest lucru necesită un răspuns adecvat și din partea militarilor noștri, care vor lua deciziile corespunzătoare din punct de vedere militar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, Dmitri Peskov, în conferința sa de presă telefonică.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *