man Model National Știri

FDA retrage de pe piață o marcă de teste COVID: Pot provoca infecții bacteriene. Aruncați-le!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

O marcă a testului COVID-19, care se face la domiciliu, este retrasă de pe piață, în urma unui avertisment al FDA care susține că testul ar putea duce la o infecție bacteriană, notează Gateway Pundit.

SD Biosensor, Inc. Pilot COVID-19 At-Home Tests, distribuit de Roche Diagnostics, ar trebui aruncat, potrivit unui nou comunicat de pe site-ul web al FDA, care enumeră 44 de numere de loturi afectate.

FDA a raportat că aproximativ 500.000 de teste au fost distribuite către CVS Health. Alte 16.000 de teste au fost distribuite către Amazon. FDA a precizat că nu este clar câte bucăți au fost vândute.

Niciunul dintre testele care au fost retrase de pe piață nu a fost distribuit de guvernul federal prin intermediul COVID.gov/tests – Free at-home COVID-19 tests sau orice alt program de testare, a precizat FDA.

Avertismentul FDA a precizat că oricine a cumpărat un kit care are numerele de lot afectate enumerate pe site-ul FDA ar trebui să arunce întregul kit la gunoi. FDA avertizează împotriva expunerii la o soluție lichidă din kit și a spus că, dacă are loc un contact între lichid și piele sau ochi, punctul de contact trebuie spălat cu apă.

Lichidul din loturile afectate a fost contaminat cu organisme precum bacteriile din speciile Enterococcus, Enterobacter, Klebsiella și Serratia.

Deși lichidul se află într-un tub în kituri, contactul este posibil în timpul utilizării kitului.

FDA a precizat că infecția provocată de bacterii „poate cauza îmbolnăviri la persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau la cele expuse direct la soluția lichidă contaminată prin manipularea standard, vărsări accidentale sau utilizarea greșită a produsului”.

Asta nu este tot, a spus FDA. Rezultatele testelor pot fi, de asemenea, inexacte.

FDA a avertizat că sunt posibile atât testele fals negative, în care persoana are COVID-19, dar nu este detectată, cât și cele fals pozitive, în care o persoană nu are COVID-19, dar apare în test ca fiind infectată.

De asemenea, FDA i-a sfătuit pe medicii care au folosit testul în ultimele două săptămâni să solicite un nou test pentru persoana respectivă.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *