Externe man Model National

85% dintre alegătorii din SUA cu preferințe pentru republicani vor ca viitorul președinte să „conteste ideologia woke” – majoritatea îl susțin pe Trump, cel mai popular candidat la nivel național

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Potrivit unui nou sondaj comandat de CBS News/YouGov, americanii pregătiți să decidă următorul candidat la președinție din partea Partidului Republican sunt mult mai preocupați de pericolul ideologiei „woke” decât de litigiile privind rezultatele alegerilor din 2020 și de opoziția față de stângiști, relatează LifesiteNews

Sondajul, realizat în perioada 27-29 aprilie în rândul a 2.372 de alegători probabili ai candidatului GOP (Partidul Republican), constată că 85% dintre aceștia ar prefera un candidat care „contestă ideile woke”, spre deosebire de 66% care ar opta pentru unul care „se opune oricărei restricții privind armele”, 61% pentru un candidat care „spune că Trump a câștigat în 2020” și 57% pentru unul care „îi supără pe liberali”.

La prima vedere, sondajul vine ca o veste încurajatoare pentru susținătorii guvernatorului Floridei Ron DeSantis, care încă nu și-a anunțat candidatura, dar se așteaptă să facă asta în această lună sau în următoarea, după ce tocmai a încheiat o sesiune legislativă ambițioasă cu o legislație conservatoare privind avortul, educația, transgenderismul și altele. DeSantis a făcut din combaterea „ideologiei woke” o piatră de temelie a administrației sale, în special în școli, mediul academic și mediul corporatist.

Sondajul mai arată că 59% dintre alegătorii care preferă un candidat care „contestă ideile woke” îl susțin pe Trump (spre deosebire de 24% în favoarea lui DeSantis) și că al 45-lea președinte rămâne cel mai popular la nivel național.

58 la sută au spus că votează pentru ca Trump să fie nominalizat, iar alți 18% îl iau în considerare. 22 la sută votează pentru DeSantis, iar alți 30% îl iau în considerare.

De asemenea, Trump se bucură de sprijinul al 64% dintre alegătorii favorabili republicanilor care doresc un candidat care „favorizează creștinii” (față de 17% pentru DeSantis) și al 61% dintre alegătorii care preferă un candidat care ar interzice avortul (19% pentru DeSantis). Trump conduce în prezent în rezultatele sondajelor naționale pentru nominalizarea GOP, cu o marjă substanțială.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *