Externe man Model National

Robert F. Kennedy, Jr.: CIA este vinovată pentru asasinarea președintelui John F. Kennedy, în 1963

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA Robert F. Kennedy Jr. a acuzat recent Agenția Centrală de Informații (CIA) pentru asasinarea unchiului său, președintele John F. Kennedy, în 1963.

Kennedy Jr., fiul senatorului asasinat Robert F. Kennedy, a făcut acuzația duminică, în emisiunea lui John Catsimatidis la „Cats Roundtable” de la postul WABC 770 AM, relatează Epoch Times. Teoriile despre asasinarea lui John F. Kennedy au rezistat de-a lungul deceniilor, mulți speculând că CIA, fostul președinte Lyndon B. Johnson, mafia, KGB-ul sovietic, Jackie Onassis Kennedy sau regimul Fidel Castro – sau o combinație dintre aceștia – ar fi fost implicați în asasinarea sa.

„Există dovezi copleșitoare că CIA a fost implicată în uciderea lui. Cred că este dincolo de orice îndoială rezonabilă în acest moment”, a spus Kennedy despre incidentul din noiembrie 1963 din Dallas, Texas. „Dovezile sunt copleșitoare că CIA a fost implicată în crimă și în mușamalizarea acesteia”, a adăugat el.

Pentru susținerea unora dintre afirmațiile sale, Kennedy a făcut referire la cartea „JFK and the Unspeakable”, scrisă de James Douglas. Cartea susține că președintele Kennedy a fost asasinat pentru că a urmărit pacea în timpul Războiului Rece și a fost apoi ucis de propriul său aparat de securitate.

Guvernul federal a concluzionat, în timpul raportului Comisiei Warren, că cel care l-a împușcat, Lee Harvey Oswald, a fost singurul suspect în asasinat. În raport au spus că nu există dovezi credibile care să arată că acesta a făcut parte dintr-o conspirație mai largă pentru asasinat.

Oswald a fost împușcat și ucis de presupusul asociat al mafiei din Chicago, Jack Ruby, la două zile după ce Oswald a fost acuzat de asasinat. Ruby a fost mai târziu închis pentru crimă și condamnat la moarte, dar a murit în închisoare câțiva ani mai târziu.

CIA a negat orice implicare în moartea fostului președinte. Un articol publicat pe site-ul agenției de informații susține că este o „minciună” legătura care a fost făcută între CIA și „asasinarea lui Kennedy”, susținând că a făcut parte dintr-o campanie de „dezinformare” a KGB-ului sovietic și apoi a fost criticat regizorul Oliver Stone pentru filmul acestuia din 1991 „JFK”, care susținea cu tărie că CIA și alți oficiali federali ar fi fost implicați în asasinat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *