
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Purtarea unei măști timp de mai mult de cinci minute crește cantitatea de dioxid de carbon din aerul inhalat de la aproximativ 0,04% la o valoare cuprinsă între 1,41% și 3,2%, scriu ei. Deși acest lucru „se încadrează de obicei în limitele de expunere pe termen scurt, trebuie luate în considerare depășirile și consecințele pe termen lung datorită datelor experimentale”, iar datele „indică faptul că utilizarea zilnică obligatorie pe termen lung a măștilor (chirurgicale, N95), în special pentru copii, adolescenți, persoane mai tinere și femei însărcinate, poate duce la efecte negative”.
„Așadar, trebuie să ne întrebăm: Poate exista o legătură între o reintroducere globală a dioxidului de carbon (pandemică) legată de măști din 2020 și actuala creștere îngrijorătoare raportată de 28% a nașterilor de copii morți la nivel mondial?”, se întreabă ei, menționând că măsurile de izolare din Australia și Italia au fost asociate cu creșterea nașterilor de copii morți, dar Suedia, care nu a impus utilizarea obligatorie a măștilor, nu a înregistrat o astfel de creștere. Ei notează, de asemenea, „faptul că 42% dintre chirurgii americani de sex feminin intervievați între noiembrie 2020 și februarie 2021 au pierdut o sarcină, conform unui studiu recent”, pe care îl consideră semnificativ deoarece „chirurgii sunt susceptibili de a avea cea mai mare expunere la măști în comparație cu populația generală”.
„În ansamblu, există dovezi experimentale pentru un posibil risc de impact negativ asupra sănătății mintale și reproductive a copiilor, adolescenților și a celor aflați la începutul vieții (nenăscuți) din cauza re-respirării cronice a dioxidului de carbon de la introducerea mandatelor privind măștile…”, conchide studiul. „Ținând cont de slaba eficacitate antivirală a măștilor, tendința generală de a impune obligativitatea folosirii măștilor chiar și pentru subgrupurile vulnerabile nu se bazează pe dovezi științifice solide și nu este conformă cu obligația, în special, de a proteja copiii născuți sau nenăscuți de potențiale influențe dăunătoare.”
La începutul pandemiei COVID-19, guvernul federal a recomandat purtarea de măști în prezența altor persoane, sfat pe care multe state și localități l-au folosit pentru a impune mandate de mască la o gamă largă de adunări publice. Dar dovezile au arătat de mult timp că mascarea a fost în mare măsură ineficientă în limitarea răspândirii virusului.