Eveniment finance Politică Politics Societate

RCA MAI IEFTIN PENTRU SOFERII CARE NU FAC ACCIDENTE – Masura sa se aplice si in cazul instrainarii sau radierii unui vehicul: „Pastrarea clasei bonus-malus timp de 3 ani” (Document)

Vesti bune pentru soferi: reducerea de pret la politele RCA pentru cei care nu au accidente la activ sa se pastreze si in cazul instrainarii sau radierii unui vehicul. Asta prevede initiativa legislativa depusa in Senat.

Astfe, se propune pastrarea clasei bonus-malus timp de 3 ani de la data incheierii ultimului contract RCA, in cazul instrainarii sau radierii unui vehicul. Potrivit expunerii de motive, in practica se constata o incoerenta legislativa in ceea ce priveste acordarea beneficiilor soferilor fara incidente in trafic, prin clasa bonus-malus. Conform Legii 132/ 2017 si Normei ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) 20/2017, bonus-malus reprezinta un sistem prin care soferii sunt inclusi pe o scala de clase de bonificare sau penalizare, in functie de comportamentul din trafic. In baza acestuia, soferii disciplinati primesc o reducere de pret pentru asigurarea RCA.

Cu toate acestea, in practica acest bonus este anulat in momentul in care soferul isi schimba autovehiculul. Potrivit initiatorilor, aceasta realitate constituie o incoerenta, avand in vedere ratiunea pentru care se acorda clasa bonus-malus, si anume de a recompensa si de a acorda un beneficiu soferilor prudenti si disciplinati:
In consecinta, ratiunea acordarii acestui beneficiu nu are legatura cu autovehiculul detinut, ci cu aptitudinile de a sofa si cu prudenta in trafic. Astfel, acesta nu ar trebui retras in momentul in care se schimba vehiculul. Prin urmare, prezenta initiativa legislativa abordeaza tocmai aceasta problema, propunand pastrarea clasei bonus-malus timp de 3 ani de la data incheierii ultimului contract RCA, in cazul instrainarii sau radierii unui vehicul”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *