man Model National Știri

Premieră în Europa! A apărut prima echipă de fotbal formată din transsexuali. Jucătorii au îmbrăcat echipamentul roz-albastru, după modelul steagului LGBT

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

A apărut prima echipă de transsexuali în fotbalul masculin din Europa, anunță CNN. Jucătorii au intrat pe teren în echipamentul cu model albastru și roz – aceleași culori care apar pe steagul LGBT.

Meciul a fost jucat în fața a 500 de suporteri, de ziua transgenderilor.

„Am fost destul de emoționat înainte de meci”, a declarat căpitanul echipei pentru CNN. „Nu am mai fost niciodată căpitan, așa că a fost o responsabilitate cu care nu eram obișnuit. Știam, de asemenea, că era probabil ca ochii transfobilor de pe internet să fie asupra noastră când vom ieși.

„Am vrut să mă asigur că obținem un rezultat decent și că băieții care jucau s-au distrat – mai ales că mulți dintre ei nu mai jucaseră fotbal din școală. A trebuit să le explic regula offside-ului câtorva dintre ei în vestiare!”

Clubul a fost înființat în ianuarie 2021 cu scopul inițial de a strânge bani pentru omonimul lor, Trans Radio UK. De asemenea, acum își propun să facă din fotbal un sport mai incluziv și să conecteze comunitatea trans, susține CNN.

Managerul este Lucy Clark – despre care Asociația de Fotbal (FA) spune că a devenit primul arbitru trans din fotbalul englez în 2018 – și a organizat prima echipă feminină trans din lume, tot pentru TRUK, în 2022.

„După ce echipa all trans feminină și-a jucat meciul și după ce am jucat cu echipa all-gender, m-a luat deoparte și mi-a spus că s-a gândit la ce am putea face în continuare și m-a întrebat dacă aș fi interesat să fiu căpitanul unei echipe all trans masc”, a spus căpitanul transsexual al echipei.

„Mi s-a părut o idee grozavă, deoarece în echipa all-gender, eu eram singurul jucător trans masculin din acea echipă și era nevoie de o mai mare reprezentare a bărbaților trans”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *