man Model National Știri

Ritmul vaccinării a scăzut, însă nu și profitul. Pfizer se menține în top, depășind așteptările Wall Street

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Pfizer a raportat marți venituri și profituri ajustate pentru primul trimestru care au depășit așteptările Wall Street, în ciuda unei scăderi a vânzărilor determinată de cererea mai mică pentru vaccinul Covid al companiei, relatează CNBC

Acțiunile gigantului farmaceutic au ajuns marți în ușoară scădere, la 39,06 dolari. Acțiunile au scăzut cu peste 23% de la începutul anului până la închiderea de marți, ceea ce situează valoarea de piață a companiei la aproximativ 220,47 miliarde de dolari. 

Iată ce a raportat Pfizer în comparație cu așteptările Wall Street, pe baza unui sondaj realizat de Refinitiv în rândul analiștilor:

Câștiguri pe acțiune: 1,23 dolari ajustat față de 98 de cenți așteptat 

Venituri: 18,28 miliarde de dolari față de 16,59 miliarde de dolari așteptați

Venitul net al Pfizer, de 5,54 miliarde de dolari, sau 97 de cenți pe acțiune, a scăzut de la 7,86 miliarde de dolari, sau 1,37 dolari pe acțiune, în trimestrul precedent.

Compania a raportat vânzări de 18,28 miliarde de dolari în primul trimestru, în scădere cu 29% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările vaccinurilor au contribuit cu 7,1 miliarde de dolari la această cifră. Pfizer a încasat 3 milioane de dolari din veniturile din vaccinul Covid și 4 milioane de dolari din vânzările de pastile antivirale Paxlovid.

Privind în viitor, compania cu sediul la New York și-a menținut previziunile de vânzări pentru 2023 de 67 miliarde de dolari până la 71 miliarde de dolari. De asemenea, Pfizer și-a reiterat perspectiva de profit ajustat pentru întregul an, de 3,25-3,45 dolari pe acțiune.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *