man Model National Opinii

Valerian Stan: Șanse istorice pentru România. Situațiunea (CLXVII)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

*Mobilizată de președinta Maia Sandu, clasa politică de peste Prut a convocat pentru 21 mai, la Chișinău, o Adunare populară la care frații basarabeni își vor reafirma identitatea românească și europeană. Evenimentul e un bun prilej pentru refacerea unității naționale – în cadrul unui stat nou, în care poporul are tot dreptul să aleagă ca România să redevină Regat. Putem ieși, în sfârșit, dintr-un marasm în care am fost împinși în urmă cu aproape 80 de ani de sovietici și din care nu ne-am mai eliberat cu adevărat nici azi.

*Să ai nădejde în Dumnezeu nu înseamă să crezi că, rugându-te ca mâine să ai o zi mai liniștită, o vei avea, ci să fii sigur că Dumnezeu te va ridica din fundul iadului, unde tocmai simți că te afli.

*Între infinitele binefaceri dumnezeiești ale întrupării Domnului nostru Iisus Hristos e aceea că de peste două mii de ani omenirea poate alege să nu mai „mănânce pâinea durerii” și nici să mai bea „vinul umilinței” (cum deplângea Psalmistul David), ci, din Potir, spre mântuire, să mânânce pâinea prefăcută în Sfântul Trup al Fiului lui Dumnezeu și vinul, în Scumpul Său Sânge.

*Un intelectual netrăitor în Dumnezeu e un intelectual neterminat.

*Dacă Dumnezeu nu e, nimic nu e.

*Că occidentalii s-au putut înșela în privința KGB-istului de la Kremlin e de înțeles. Dar e greu de înțeles cum ne-am putut înșela și mulți dintre noi, care am îndurat pe propria piele ce au făcut la noi compatrioții omologi ai celor din KGB.

*China reconciliază galopant și aproape forțat lumea musulmană, pe care și-o dorește aliată împotriva Occidentului, dimpreună cu India hindusă și Rusia – pretins creștină, dar imperialistă și tocmai vărsând sânge nevinovat în Ucraina, creștină și ea. Poate că un asemenea context va convinge în sfârșit establishmentul occidental de nevoia imperioasă a reîncreștinării  popoarele proprii, pe care însuși le-a descreștinat cu consecințe atât de grave.

*Ca să înțelegem cât de odioasă e CCR și în slujba căror nenorociți se află, voi reaminti de decizia ei scandaloasă din 2022, privind prescipția răspunderii penale, prin care a șters retroactiv orice răspundere pentru prejudicii totale la miliarde de euro. Un exemplu extrem de grăitor în sensul despre care vorbesc este dosarul „Flota”, având ca principal autor pe Băsescu (prejudiciu de peste 320 de milioane de dolari). Ajuns în anul 2005 pe rolul instanței supreme, dosarul a fost restituit de această instanță către DNA pentru a îndrepta o simplă neregularitate procedurală a rechizitoriului. Însă, prin încălcarea Sentinței ICCJ nr 293 din 27.04.2005 (definitivă), pe durata celor două mandate ale fostului președinte, conducerea DNA (Morar și Kovesi – ambii numiți de Macovei și Băsescu) a reținut în mod abuziv dosarul, pentru ca imediat după încheierea mandatelor prezidențiale în discuție să dispună (pe timpul lui Iohannis deja) nici mai mult nici mai puțin decât „clasarea cauzei”. Și pentru că exista riscul ca soluția DNA să poată fi revizuită oricând în viitor, CCR a adoptat decizia irevocabilă a ștergerii oricărei răspunderi, prin prescripție, a fostului președinte (unul din judecători fiind Daniel Morar). Și la fel au scăpat deja ori urmează să scape și alde Elena Udrea (de un dosar infinit mai grav decât cel pentru care șade acum închisă de praf în ochii lumii), la fel și fostul soț, gangsterul Dorin Cocoș, Ioana Băsescu șamd.

*Intelectuali rigoriști, asta am avut noi sub comunism și post-comunism. Ce e un intelectual rigorist? Unul care nu face nimic fără voie de la Poliție: de aia ne-a și mers și ne merge atât de bine ca țară.

*Poporul evreu a avut și are de la Moise această lege: „Străinul care s-a așezat la voi să fie pentru voi ca și băștinașul vostru: să-l iubiți ca pe voi înșivă”. Și totuși știm în ce mod oribil au fost tratați în istorie evreii mai peste tot în lume unde s-au așezat și ei, de nevoie, pe lângă străini; toate acestea îngăduite fiind și ele, desigur, de Dumnezeul lor și al nostru.

*Să porți un război nedrept, ca Putin, și să vrei să treci drept ortodox evlavios înseamnă să crezi că toată lumea e la fel de descreierată ca tine.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *