man Model National Știri

Macron i-a promis lui Zelenski tot ajutorul necesar pentru a declanșa ofensiva

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele francez Emmanuel Macron i-a transmis din nou duminică omologului său Volodimir Zelenski angajamentul său de a asigura „tot ajutorul necesar Ucrainei pentru a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială”, a anunțat Palatul Elysée, citat de Cotidianul.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Emmanuel Macron „a vorbit despre coordonarea europeană în materie de asistență militară pentru a a avea capacitatea de a răspunde nevoilor de durată ale Ucrainei”, a precizat președinția franceză, în contextul în care Kievul susține că pregătește o amplă contraofensivă pentru a relua controlul asupra teritoriilor cucerite de Rusia.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni, datorită sprijinului de material militar occidental, în condițiile în care frontul de a rămas relativ stabil în timpul lunilor de iarnă.

„Cei doi șefi de stat au evocat de asemenea viitoarele evenimente internaționale și mijloacele prin care acestea ar putea contribui la consolidarea susținerii internaționale pentru Ucraina, confirma perspectiva sa europeană și promova securitatea și stabilitatea în Europa”, a adăugat Palatul Elysée.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *