man Model National Știri

Grevă generală în Franța! MAE a emis o atenționare de călătorie

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde luni este programată o grevă generală, care va afecta transporturile. Protestele în Franța durează de mai bine de două luni, iar furia socială este îndreptată către Emmanuel Macron și Guvernul său, informează Știripesurse.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că luni, 1 mai 2023, este prevăzută o grevă generală, context în care vor fi perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe.

Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura apelului la greve, ceea ce ar putea duce la perturbări ale zborurilor. 

Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce va crea perturbări ale programului zborurilor.

Totodată, pentru perioada 2 – 3 mai 2023, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a solicitat companiilor aeriene să renunțe la 33% din programul de zbor la Aeroportul Paris-Orly, ca urmare a grevei controlorilor aerieni, mai scrie Știripesurse.

MAE arată că este posibilă prelungirea grevei și după această dată, în anumite sectoare, inclusiv în transportul public.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *