man Model National Sănătate

Unei mame a 7 copii i s-a refuzat transplantul de rinichi pentru că nu a acceptat vaccinul anti-COVID-19

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Unei femei din statul american Georgia, în vârstă de 41 de ani, mamă a șapte copii mici, i-a fost refuzat transplantul de rinichi de către Emory Healthcare Inc., deși face dializă și se confruntă cu riscul de a muri.

Motivul? Femeia, care a avut deja COVID-19, a refuzat să primească vaccinul anti-COVID-19 din motive religioase și medicale, relatează Epoch Times

Femeia, care va fi numită Jane Doe pentru a-i proteja confidențialitatea, a fost trimisă la Emory din Atlanta, după ce a dezvoltat brusc o boală de rinichi în stadiu terminal, potrivit Liberty Counsel (LC), o organizație juridică națională nonprofit care o ajută pe Doe.

Severitatea stării lui Doe impune ca ea să facă dializă de trei ori pe săptămână pentru a o menține în viață.

În urma unei evaluări a uneia dintre asistentele medicale de la centrul de transplant, Doe a fost inițial considerată un candidat acceptabil pentru un nou rinichi, deși a raportat că nu a fost vaccinată împotriva COVID-19, potrivit Liberty Counsel.

Speranțele lui Doe s-au năruit însă în curând, când, după o altă consultare cu angajații Emory, un asistent social a informat-o că nu poate fi adăugată pe „lista activă de așteptare” a programului de transplant până când nu primește vaccinul.

Emory Healthcare face parte din procentul de 35% dintre centrele de transplant ale țării care încă cer vaccinarea anti-COVID-19 a pacienților, potrivit unei analize Liberty Counsel.

Asta în ciuda faptului că pe 11 aprilie, președintele Joe Biden a declarat că urgența națională cauzată de pandemia COVID-19 s-a încheiat oficial.

Pe 17 aprilie, LC a trimis o scrisoare către Emory Healthcare prin care a solicitat ca, cel târziu până pe 30 aprilie, Doe să i se acorde scutiri pe motive religioase și medicale și a cerut să plasată din nou pe lista de așteptare activă pentru transplantul de rinichi. De asemenea, LC a citat mai multe studii științifice publicate revizuite de colegi ca dovezi.

Într-o declarație din 20 aprilie, Liberty Counsel a menționat riscul de cheaguri de sânge, miocardită și alte probleme cardiace asociate cu vaccinurile anti-COVID-19 drept una dintre obiecțiile medicale ale lui Doe.

Citând legea federală, LC a menționat în scrisoarea sa către Emory că toate persoanele cărora le este oferit un produs EUA trebuie să fie informate că au posibilitatea de a alege dacă să-l primească sau nu.

Pe 24 aprilie, purtătorul de cuvânt al Emory Healthcare, Janet Christenbury, a declarat pentru Epoch Times: „Continuăm să monitorizăm prevalența COVID-19 și a altor boli respiratorii în comunitatea noastră. Pe baza acestor evaluări, Centrul de Transplant Emory recomandă în prezent, dar nu solicită, vaccinări anti-COVID-19 pentru candidații la transplantul de rinichi și pentru beneficiarii transplantului de rinichi. Din cauza regulilor de confidențialitate a pacienților, nu putem comenta cazuri specifice de pacienți.”

Când i s-a cerut răspunsul la declarația transmisă de Emory, coordonatorul în cazul litigiilor de la Liberty Counsel, Deborah Catalano, a spus: „Ni s-a transmis că coordonatorul de transplant i-a spus (lui Doe) că nu va intra pe lista de așteptare dacă nu are vaccinul. Dacă pacienții nu pot merge mai departe în acest proces pentru că nu primesc vaccinul anti-COVID, atunci aceasta este mai degrabă o cerință decât o recomandare.”

După publicarea acestui articol, Emory Healthcare a emis următoarea declarație pentru Epoch Times.

„Prioritățile principale ale Emory Healthcare sunt bunăstarea și siguranța pacienților noștri. Continuăm să monitorizăm prevalența COVID-19 și a altor boli respiratorii în comunitatea noastră. Pe baza acestor evaluări, Centrul de Transplant Emory recomandă în prezent, dar nu solicită, vaccinări anti-COVID-19 pentru candidații la transplant de rinichi și beneficiarii transplantului de rinichi. Scopul nostru este să oferim cele mai bune îndrumări pentru pacienții noștri și familiile acestora, așa cum o cere situația.

În plus, pentru a menține sănătoși candidații și primitorii de transplant renal în timpul sezonului respirator, Centrul de Transplant Emory recomandă, dar nu impune, vaccinul antigripal.

Din cauza regulilor de confidențialitate a pacienților, nu putem comenta cazuri specifice de pacienți.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *