Externe man Model National

Un proiect de lege privind cenzura Internetului, Bill C-11, a fost adoptat Canada

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Primul dintr-o serie de proiecte de lege privind cenzura Internetului a fost promulgat în Canada. 

Proiectul de lege C-11, devenit acum lege, oferă Comisiei de Radio-Televiziune și Telecomunicații (CRTC) din Canada puterea de a reglementa ceea ce consideră că este conținut video „comercial” pe site-uri precum YouTube, Netflix, Apple Music și Spotify, relatează LifesiteNews

Însă, deoarece proiectul de lege nu definește ce înseamnă „comercial”, criticii avertizează de multă vreme că poate suprima grav libertatea de exprimare online și ar putea afecta, de asemenea, utilizatorii individuali.

Ceea ce s-a întâmplat de fapt este adoptarea unor legi vagi pentru a acumula control dictatorial asupra populației. Această lege oferă puteri de cenzură unei comisii nealese și care nu poate fi trasă la răspundere, având puterea de a cenzura orice conținut pe care îl consideră inadecvat. Pretextul acestei legi este asigurarea faptului că conținutul în Canada ajunge la canadieni ca o prioritate.

Acest proiect de lege vizează mediul audio/vizual, iar un alt proiect care urmează să fie adoptat în curând, C-18, vizează conținutul de tip text și conținutul știrilor.

O scrisoare recentă a Cabinetului prim-ministrului Justin Trudeau trimisă parlamentarilor arată că guvernul său liberal „se angajează” să numească așa-ziși „cenzori” pe Internet printr-o Comisie privind Siguranța Digitală, care va supraveghea Internetul. Trudeau a mers până la a descrie discursul necenzurat ca fiind „destabilizator”.

Reporterul canadian de la LifeSiteNews, Anthony Murdoch, relatează că agenția va fi înființată pentru a monitoriza, prin intermediul departamentului său juridic, conținutul de pe Internet pe care guvernul îl consideră „dăunător”.

Într-o întâlnire din 9 septembrie, premierul Trudeau a spus că „rețelele de socializare” au permis o „nouă modalitate de a alimenta furia și ura, care este diferită de orice am văzut înainte, [este] greu de contracarat și destabilizează democrația noastră.”

Să ne amintim că, pentru Trudeau, orice opoziție față de agenda LGBTQ înseamnă ură – iar opoziția față de avort este „ură” față de femei.

Anthony Murdoch a relatat despre dezbaterea din Senatul canadian asupra proiectului de lege, acum adoptat în lege, în care un senator canadian numit de liberali a asemănat o lege de cenzură a Internetului introdusă de guvern cu o acțiune din Germania nazistă, avertizând că un astfel de proiect de lege înseamnă o încercare orwelliană de a forța oamenii să respecte mesajele guvernamentale.

Senatorul David Richards a spus că proiectul de lege C-11 „îi va transforma în țapi ispășitori pe toți cei care nu se încadrează în ceea ce birocrații noștri cred că ar trebui să fie Canada. Stalin se va uita din nou peste umăr când vom scrie”, a adăugat el.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *