Life Lifestyle National Natural Schismatici Technology

Va intra BOR în schismă?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Schimbarea datei Paștilor ne rupe de Patriarhia Apostolică a Ierusalimului.

Nu ne-a tulburat “bomba” lansată de pseudoteologii progreșiști legată de schimbarea datei Paștilor, era de înțeles că dușmanii ortodoxiei vor încerca tot felul de tertipuri prin care să lovească în temelia Bisericii lui Hristos.

Tulburarea apare când vedem că Patriarhia Română, prin purtătorul ei de cuvânt, Vasile Bănescu, dansează după melodia neomarxistă cu iz catolicizant susținută de sistemul masonic. Prin aceasta, Vasile Băsescu se situează la pol opus față de celelalte patriarhii ortodoxe canonice care nu au cedat presiunilor politicului de a schimba data Pastilor.

Insistența cu care Vasile Bănescu, alături de sistemul globalist, vrea să ne convingă să renunțăm la deciziile luate de Sfinții Apostoli și urmașii acestora Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic, dovedeste că “bomba” lansată de Adrian Papahagi și Teodor Baconschi, a fost programată cu mult timp înainte.

Tupeul cu care dl. Bănescu aduce jigniri celor care vor să păstreze deciziile luate de către Biserica primară, dovedește că are spatele asigurat. Cine se află în spatele lui Bănescu? Cine îl menține în poziția pe care o are? etc… etc… etc…

Schimbarea deciziilor din Biserica primară nu o poate lua Sinodul BOR, sau unul dintre Sinoadele locale. Această decizie se poate lua la nivel panortodox, iar dacă una dintre Patriarhii nu acceptă, deciziile de acest fel sunt lovite de nulitate. Din câte se observă, Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol nu acceptă o întrunire panortodoxă. Este conștient că ar putea primi o condamnare pentru tomusul oferit schismaticilor ucraineni.

Nu sunt adeptul schismei, întotdeauna am militat pentru unitatea în Biserică, dar și pentru păstrarea dreptei credințe și evitarea compromisurilor cu lumea antiortodoxă. Se pare că o scindare va fi inevitabilă, în cazul în care BOR va face o mișcare greșită. În acest caz vom fi nevoiți să consultăm patriarhiile rămase canonice pentru a vedea ce decizii să se ia astfel încât să se păstreze comuniunea cu celelalte Patriarhii.

Dezbinarea în ortodoxie a pornit de la Constantinopol (prin tomusul ucrainean) și sperăm să nu continue cu BOR (prin data Paștilor).

Lupta pentru ruperea BOR de celelalte patriarhii canonice ortodoxe nu e nouă. În perioada interbelică (tot de dragul occidentului și la presiuni politice) BOR a mai schimbat data Paștilor, lumea fiind revoltată că la “Paștele BOR”, în acei ani, nu a venit Sfânta Lumină, iar după ce s-a revenit la sărbătorirea stabilită de Biserica primară, lucrurile au reintrat în normal. Oare această experiență nu a fost o învățătură de minte? La fel ca azi, nici atunci calendarul nu era o dogmă.

V. Bănescu spune că Sfânta Lumină urmează dreapta credință și nu invers. E o afirmație diversionistă scoasă din context. De ce? Simplu. Afirmația sa nu este valabilă pentru BOR. Aceasta s-ar putea întâmpla doar dacă decizia s-ar lua la nivel panortodox, din motive duhovnicești, nu la presiuni politico-globaliste. Afirmațiile reprezentantului Patriarhiei Române, fiind scoase din context, nu fac altceva decât să ascundă apostazia în care se află, încercând să manipuleze pe cei care cred fără să cerceteze.

Așteptăm finalitatea, o eventuală decizie sinodală, apoi vom vedea ce decizii vom lua. Nu vrem să pierdem comuniunea canonică cu patriarhiile canonice, doar pentru că unii din conducerea BOR se tem de oameni mai mult decât de Dumnezeu.

obs.

1. Dacă facem o comparație a calendarului laic din România cu cel din Italia, Franța sau oricare țară din lume, vedem că sunt la fel, chiar identice. Dacă din punct de vedere laic nu este nici o diferență, de ce mijloacele de (dez)informare subordonate sistemului progresist se zbat cu atâta insistență să schimbăm chestiuni religioase statornicite de Biserica primară?

2. Ni se spune de comuniunea cu Moscova. O diversiune îndreptată celor care gândesc politic. Nu e vorba de influența Moscovei. Cine are creier sănătos observă aceasta. În acest caz ne raportăm la Patriarhia de Ierusalim și celelalte patriarhii canonice. Ce interes este să se amestece Patriarhia Rusă în acest subiect și să se excludă Patriarhia Ierusalimului și celelalte patriarhii canonice? Lumina nu vine la Moscova, ci la Ierusalim. Canoanele Apostolice nu au fost stabilite la Moscova, ci la Ierusalim în anul 50 d. Hr… Răspunsul e simplu: o diversiune de joasă speță.

3. Nu accept nici o colaborare cu nepomenitorii extremiști (căzuți în schismă) pe acest subiect.

Alte detalii, aici: https://youtu.be/wDbqwgHoPG0

Cu respect și dragoste în Hristos și Biserica Sa,

ieromonah Eftimie

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *