man Model National Știri

Iohannisul austriac, cancelarul Nehammer, stârnește un scandal colosal în presa și opinia publică din Austria după ce a zburat cu un avion privat în Angola, Ghana și Egipt

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Karl Nehammer a zburat departe de turbulențele politice interne. Luni, cancelarul a decolat cu un avion privat spre Africa. Costurile sunt uriașe. 

Cancelarul Austriei își caută acum norocul în străinătate. După prăbușirea partidului său la Salzburg, șeful guvernului s-a urcat la bordul unui avion privat pe aeroportul din Viena și a decolat spre Africa, scrie presa austriacă.

Scopul turneului de patru zile, potrivit Cancelariei: Să îmbunătățească relațiile comerciale cu țările Angola, Ghana și Egipt. Ministrul agriculturii, Norbert Totschnig, și o delegație de afaceri îl vor însoți pe cancelar. Cancelarul dorește, de asemenea, să intensifice cooperarea în domeniile securității și migrației. Este discutabil dacă acest lucru va reuși – dar șeful guvernului pare încrezător, deoarece Nehammer face o călătorie destul de costisitoare pentru el (sau pentru contribuabil).

În lipsa unui avion guvernamental, un Boeing 737-800 al companiei aeriene cehe Smartwings a fost închiriat pentru călătoria în Africa. Acest avion ar trebui să ofere confort pentru peste 160 de pasageri și este considerat un cal de bătaie fiabil, dar consumă mult mai mult combustibil, în special în comparație cu concurentul său, Airbus A320. Costurile aeronavelor de această mărime sunt de obicei negociate individual, dar valorile de referință pentru operarea unui 737-800 se situează în jurul a 21.000 de euro pe oră.

Călătoria ar putea costa până la 168.000 de euro

Luni, Nehammer și delegația sa au zburat 1.660 de kilometri până pe coasta Tunisiei. Acolo, s-a făcut o oprire pentru realimentare în Djerba înainte de a aborda restul traseului de aproximativ 6.500 de kilometri până la Luanda, în Angola. Cu o durată a zborului de aproximativ opt ore, numai călătoria ar costa în jur de 168.000 de euro.

Cancelaria tace cu privire la costuri 

Nu există alte detalii despre costurile călătoriei. O întrebare a ziarului „Heute” privind numărul concret de călători și costurile a rămas deocamdată fără răspuns. Cancelarul, miniștrii și cabinetele lor au călătorit cu o delegație de afaceri de aproximativ 20 de persoane. De asemenea, a fost permisă și prezența unor jurnaliști. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *