man Model National Știri

Regimul Macron vrea să-i bage la închisoare pe protestatari

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Autoritățile franceze au confirmat că vor urmări în justiție trei protestatari anti-Macron, acuzați că i-au arătat degetul mijlociu președintelui, relatează Breitbart.

Doi bărbați și o femeie s-ar confrunta cu posibilitatea unei condamnări penale din partea procurorilor francezi, după ce i-au arătat degetul mijlociu președintelui Emmanuel Macron, potrivit unor informații apărute în presa locală.

Se pare că cei trei ar fi încălcat o lege draconică din țară care interzice declarațiile care „afectează demnitatea personală sau respectul datorat unui funcționar public” prin presupusul gest, care ar fi fost făcut în timp ce Macron se afla în turneu în țară la începutul săptămânii, într-o încercare disperată de a recâștiga favorurile publicului.

Potrivit unui raport al BFMTV, procurorii au susținut că toate cele trei persoane – dintre care niciuna nu are condamnări anterioare – au recunoscut că au făcut gestul despre care se spune că ar fi fost îndreptat către președinte în timpul deplasării sale la Sélestat la începutul acestei săptămâni. Toți aceștia vor fi judecați în septembrie.
Conform Codului penal francez, o astfel de infracțiune este pasibilă de sancțiuni grele, inclusiv o amendă de 15.000 de euro și, eventual, până la un an de închisoare, potrivit postului de televiziune La Chaîne Info.

Femeia ar fi fost arestată de trei ofițeri de poliție care s-au prezentat la domiciliul ei din cauza uneia dintre postările sale online, care ar fi înfățișat-o în fața unui graffiti care îl ironiza pe Macron și despre care autoritățile spun acum că a făcut-o chiar ea.

O astfel de afirmație este negată de femeie, care riscă acum o pedeapsă maximă de 15.000 de euro și un an de închisoare dacă va fi găsită vinovată de insultarea lui Macron de către un tribunal francez.

Între timp, în Marea Britanie, un alt bărbat despre care se crede că ar fi fost implicat în protestele anti-Macron din Franța a fost, de asemenea, arestat în temeiul unei legi britanice antiteroriste, stârnind indignare atât pe plan intern, cât și internațional.

Ernest Moret, un editor francez cu simpatii de stânga, a fost reținut la scurt timp după ce a sosit la Londra cu trenul, iar poliția l-a arestat oficial a doua zi pentru că a refuzat să predea ofițerilor telefonul mobil și parolele de acces atunci când aceștia i-au cerut să facă acest lucru.

Având în vedere că acest ultim exemplu a stârnit o indignare semnificativă la nivel internațional, procedurile împotriva celor trei protestatari de la Sélestat sunt probabil ultimul lucru de care președintele Macron are nevoie în acest moment.

Aflat deja în corzi ca urmare a protestelor în curs de desfășurare în țară, liderul francez a început să facă un turneu în țara sa în speranța de a recâștiga favorurile publicului larg, care s-a întors cu vervă împotriva șefului lor de stat în ultimele săptămâni, după ce acesta a majorat cu doi ani vârsta de pensionare din țară.

Macron și-a văzut acum popularitatea scăzând la cel mai scăzut nivel din istorie, abia dacă mai mult de un sfert din țară are acum o părere favorabilă despre liderul francez.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *