man Model National Știri

Criză de armament în Germania: Armata ar putea rezista maxim două zile în cazul unui conflict. Raport WELT

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Armata Germaniei este acum aproape total dezarmată, cu depozite de muniții suficiente pentru a susține doar una sau două zile de luptă în cazul unui conflict serios, conform unui raport întocmit de Welt.

Ani de subfinanțare cronică și de transporturi de ajutoare nepăsătoare către Ucraina au lăsat puterea industrială dominantă a Europei practic fără apărare și aproape nimeni din guvern nu pare să-i pese.

Deși se știe de mult timp că Armata Germaniei se confruntă cu un deficit de muniție în valoare de 20 de miliarde de euro, documentele confidențiale ale Ministerului Federal al Apărării, disponibile pentru Welt, arată că achizițiile au fost aproape blocate. Până în prezent, ministerul nu a înaintat aproape nicio propunere majoră de achiziție de muniție către comisia de buget a Bundestagului pentru aprobare în acest an.

Stocurile scăzute de muniții sunt considerate a fi una dintre cele mai mari slăbiciuni ale armatei. Experții estimează că stocurile actuale ar putea rezista doar una sau două zile în cazul unui conflict. Pentru a acoperi necesarul armatei, care este calculat la 20 miliarde de euro în valoare de 20 miliarde de euro în muniții până în 2031, ar trebui să fie achiziționate 2,5 miliarde de euro în fiecare an până atunci. …

Nimic de genul acestei sume de bani nu a fost alocat și nici măcar nu poate fi alocat. Cu excepția unor achiziții de rachete ghidate pentru fregatele marinei și a unor planuri viitoare de a cumpăra câteva cartușe suplimentare pentru pușcă și proiectile Panzerhaubitze 2000, nimănui din guvernul leneș al lui Scholz nu pare să-i pese prea mult. Problema provine atât din anii de subfinanțare cronică, cât și din livrările de ajutoare nepăsătoare către Ucraina, pe care Germania nu-și poate permite să le refacă. Din cele 22 de milioane de cartușe de arme de calibru mic trimise în est la mijlocul anului 2022, de exemplu, armata a reușit să înlocuiască doar 14,6 milioane.

Sub predecesorul [ministrului apărării] Pistorius, Christine Lambrecht, ministerul a alocat doar un miliard de euro pentru achiziția de muniții în proiectul de buget pentru 2023. Comisia pentru buget a majorat această sumă la 1,125 miliarde în noiembrie anul trecut. O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării a insistat că o finanțare suplimentară ar fi fost „irealizabilă”, subliniind alte obligații financiare.

Un lucru care ar repara politica fără speranță a Germaniei, ar fi sfârșitul NATO și toate garanțiile de securitate americane asociate. Nu poate fi un accident faptul că în deceniile de după reunificare s-a înregistrat o degradare politică și culturală atât de substanțială. Fără să ne mai confruntăm cu amenințări existențiale și inundați de bogăție, nu am făcut altceva decât să ne deschidem granițele, să investim bani în mori de vânt, să vaccinăm în masă milioane de oameni împotriva unui virus respirator sezonier asemănător gripei și să punem un autor de cărți pentru copii la conducerea economiei. Dacă cineva ar percepe cu adevărat războiul din Ucraina ca pe o amenințare pentru Europa Centrală, așa cum pretinde adesea, ne-am reînarma. În schimb, dăm ultimele noastre gloanțe și subvenționăm pompele de căldură. Acesta este comportamentul unei națiuni care nu are niciun interes sau entuziasm pentru propriul viitor; fie o criză reală ne trezește înainte de a fi prea târziu, fie suntem condamnați, a relatat Eugyppius

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *