man Model National Știri

Rusia și Franța, parteneri de afaceri: Gigantul rus Rosatom ar putea achiziționa 20% din turbinele nucleare franceze, alături de cea mai importantă companie de utilități

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Gigantul rus Rosatom ar putea achiziționa 20% din turbinele nucleare Arabelle, alături de EDF(Électricité de France). În prezent, jumătate din portofoliul de comenzi al uzinei din Belfort (Franța), unde sunt fabricate, este asigurat de clientul rus, relatează Le Monde.

În timpul războiului, afacerile merg înainte

EDF și Rosatom sunt în negocieri pentru preluarea de către conglomeratul rusesc din industria nucleară a unei părți din compania care fabrică turbinele cu abur Arabelle, care echipează centralele franceze și centralele din alte țări.

După ce a fost vândută americanilor de la General Electric (GE) în 2015, împreună cu întregul sector energetic al Alstom (GEAST), această activitate, considerată „strategică” de către guvern, este în curs de reintegrare în rândul francezilor.

EDF și Rosatom au aprobat un acord între acționari, în baza căruia grupul rus va achiziționa 20% din această activitate, restul de 80% fiind controlat de partenerul său francez.

„Compania nu comentează”, a declarat un purtător de cuvânt al EDF. „În orice caz, vom respecta deciziile statului acționar”, a adăugat unul dintre directorii săi.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *