man Model National Sănătate

Guvernul SUA compensează pentru prima dată persoane vătămate de vaccinurile anti-COVID-19

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Statele Unite au compensat pentru prima dată persoane care au fost vătămate de vaccinurile anti-COVID-19.

Trei persoane au primit despăgubiri prin Programul de Compensare a Prejudiciilor cauzate de Contramăsuri (CICP), condus de o agenție din cadrul Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane din SUA, au declarat oficialii într-o actualizare

O persoană care a suferit un șoc alergic sever a primit 2.019 dolari, potrivit agenției, Administrația pentru Resurse și Servicii de Sănătate. O persoană care a suferit o inflamație a inimii sau miocardită a primit 1.582 de dolari. O alta care a dezvoltat miocardită a fost compensată cu 1.032 de dolari.

Nu au fost făcute publice producătorul vaccinurilor, nici informațiile despre persoanele care au primit compensațiile.

Este pentru prima dată când guvernul SUA a compensat victime ale vaccinurilor anti-COVID-19, care pot provoca probleme grave, precum și deces, și care au fost introduse pentru prima dată la sfârșitul anului 2020.

În cadrul CICP, persoanele care supraviețuiesc vătămărilor provocate de vaccin pot primi bani pentru cheltuieli medicale nerambursate și venituri pierdute din muncă.

Despăgubirile recent acordate par să fie doar pentru cheltuieli medicale, a declarat pentru Epoch Times Wayne Rohde, autorul cărții The Vaccine Court.

„Aceste sume sunt atât de mici încât putem presupune în mod întemeiat că acoperă doar cheltuieli medicale nerambursate”, a spus Rohde. „Este de neconceput ceea ce fac ei, dar acesta este programul.”

Cele mai multe compensații anterioare au fost plătite unor persoane vătămate de un vaccin H1N1, inclusiv pentru dezvoltarea sindromului Guillain-Barre. Unii au primit sute sau mii de dolari. Opt au primit cel puțin 106.723 de dolari. Cea mai mare compensație înregistrată este de 2,2 milioane de dolari.

Administrația pentru Resurse și Servicii de Sănătate, care conduce programul, nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

CICP este singurul instrument prin care oamenii din SUA pot primi despăgubiri de la guvernul federal în urma declarației de urgență COVID-19 emise pentru prima dată în timpul administrației Trump. Majoritatea vaccinurilor administrate în Statele Unite sunt acoperite de Programul Național de Compensare a Vătămărilor Provocate de Vaccin. Persoanele care primesc despăgubiri prin intermediul acestuia din urmă sunt eligibile pentru mai mulți bani, în parte pentru că sunt acoperite mai multe categorii, dispun de mai mult timp pentru depunere de rapoarte și pot avea acoperite onorariile avocaților.

Pentru a obține despăgubiri prin CICP, o persoană trebuie să dovedească o „legătură cauzală” între vaccinul administrat și o vătămare fizică gravă sau deces, legătura fiind susținută de „dovezi convingătoare, valide, medicale și științifice”. De asemenea, persoana trebuie să dovedească cheltuieli medicale nerambursate sau că a pierdut venituri pentru că nu a putut lucra din cauza efectelor adverse suferite.

Deși oricine poate depune un raport în sistemul de raportare, CICP acceptă doar cereri depuse în termen de un an de la un eveniment. Totodată, programul acoperă doar un număr mic de efecte adverse în prezent, deși nu a fost făcut public ce anume acoperă exact.

Până la 1 aprilie, au fost depuse 8.133 de cereri către CICP pentru presupuse vătămări și/sau decese din cauza vaccinurilor COVID-19. Sute de persoane au fost refuzate din cauza lipsei unor dosare medicale suficiente sau a altor probleme, spun autoritățile. Alte mii sunt în așteptarea examinării sau sunt în curs de evaluare.

Doar în cazul a 23 s-a stabilit că îndeplinesc standardele pentru compensare, inclusiv cele trei persoane care au fost compensate.

O persoană a suferit miocardită din cauza unui vaccin COVID-19, dar nu a avut „pierderi sau cheltuieli raportate eligibile”, potrivit administratorilor CICP.

Din restul de 19 solicitanți care așteptau compensații, 18 au dezvoltat miocardită, o afecțiune asociată numită pericardită sau o combinație de miocardită și pericardită. Cealaltă cerere aprobată a fost pentru angioedem, o afecțiune a pielii.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *