man Model National Opinii

Cornel Nistorescu: Diversiunea Baconschi

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Un personaj care a rămas pe  aglomerata retină a evenimentelor din România cu  două scame ( Dragă Elena, tu  ești…. scamă) și cu viteza iepurească a votului  românesc de la Paris s-a  trezit că s-ar putea relansa cu o idee bisericească.

Teodor Baconschi (născut Baconsky) s-a  gîndit că sărbătorirea Paștilor la aceeași dată cu Biserica Catolică ar fi de mare folos. Principalul argument intelectual al lui  Baconschi a venit de la disconfortul românilor aflați la muncă prin alte țări. Nu pot veni acasă de  sărbători cînd  primesc liber de la angajatorii lor.

Opera aparent ecumenică a fostului ambasador al României la Vatican, ajuns autor de notițe în ziarul  Libertatea, sună ca o idee de economisire a carburanților și de unificare a mersului autobuzelor din România cu cel din Ungaria și Austria.

Subiectul a făcut niște valuri și m-a făcut să-mi aduc aminte de o hîrtie nesemnată care mi-a ajuns la  Evenimentul Zilei prin 1997-1998, dintre cele distribuite pe la instituții de serviciile secrete. Într-o argumentație destul de articulată era prezentat ca scop permanent al Partidului Democrat condus de Traian Băsescu doar bulversarea României cu scandaluri de toate soiurile.

Și dacă mă întorc cu gîndul spre acei ani, chiar și mai înainte și mult mai departe, nu văd decît confirmări ale acestei strategii.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *