man Model National Știri

Miracol! De la o greutate mai ușoară decât a unei felii de pâine, un bebeluș a ajuns la 4 kilograme. Medicii îi dădeau 10% șanse de supraviețuire

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Un bebeluș născut cu o greutate mai mică decât o pâine și căruia i se dădeau doar 10 la sută șanse de supraviețuire se dezvoltă acum și a împlinit un an, relatează Epoch Times.

Lauren Ormston, în vârstă de 27 de ani, din Hartley Wintney, Hampshire, în sud-estul Angliei, a aflat că ea și logodnicul ei, șoferul de camion Oliver Dewey, în vârstă de 32 de ani, așteptau primul lor copil pe 2 noiembrie 2021, Lauren având o sarcină foarte ușoară ulterior.

Toate analizele au ieșit sănătoase și se aștepta să o întâmpine pe micuța Isla pe 12 iulie 2022. Cu toate acestea, pe 3 martie 2022, viitoarea mamă a început să aibă dureri puternice în abdomen și a decis să se supună unui control.

Ea a sunat asistenta de trei ori în acea noapte și a sfârșit prin a merge la Spitalul Frimley Park din Camberley, Surrey, pentru analize.

Când Lauren a ajuns acolo a doua zi, medicii au informat-o că era în travaliu și i-au dat copilului o șansă de supraviețuire de 10 la sută.

După ce a fost transportată cu Oliver la Spitalul St Peter’s, Lauren a fost indusă în travaliu la ora 19.30. Aproape două ore mai târziu, la ora 21.17, Lauren a născut-o pe Isla, care a cântărit doar 535 de grame.

Premature baby weighs just more than a pound.

„Nașterea a fost ușoară și am avut doar gaze și aer”, a spus Lauren.

Cu toate acestea, partea grea a început imediat după nașterea lui Isla, deoarece aceasta a fost dusă de urgență la unitatea neonatală și ventilată. Fetița nu putea să respire fără asistență.

„Am putut să o îmbrățișez pe Isla doar șase minute înainte de a fi luată”, a spus Lauren. „Părea atât de mică și fragilă, de parcă s-ar fi rupt la cea mai mică mișcare”.

Isla was born less than the size of a loaf of bread.

Deoarece pielea ei era transparentă, părinții ei puteau vedea fiecare venă mică din corpul ei.

Isla a fost diagnosticată cu o hemoragie de nivel doi pe creier și o gaură în inimă.

„Am trăit fiecare zi, fără să știu dacă va supraviețui, zi de zi, oră de oră, minut de minut”, a spus Lauren.

După șase săptămâni, Isla a fost deconectată de la ventilator și a început să folosească în schimb o mască de oxigen. De data aceasta, părinții ei au putut să-și îmbrățișeze cum se cuvine micuțul nou-născut fără ca tuburile să le stea în cale.

La două luni, Isla și-a pierdut vederea la ochiul drept după ce i s-a desprins retina, iar operația de refacere a acesteia nu a avut succes.

Fetița a continuat să lupte pentru viața ei, iar pe 12 iulie, după 130 de zile petrecute în spital, a ajuns să cântărească 4 kilograme (8,8 pounds) și a putut în sfârșit să plece acasă cu părinții ei.

În martie 2023, familia a sărbătorit prima zi de naștere a lui Isla.

Acum, cântărind puțin peste 7 kilograme, micuța Isla poate sta în șezut fără ajutor, încearcă să se târască și poate chiar să se ridice în picioare cu puțin ajutor.

Deși încă mai poartă haine care sunt destinate copiilor care au între trei și șase luni, este de nerecunoscut. Acum, însă, poartă scutece obișnuite.

De la o greutate mai mică decât o pâine, a parcurs un drum lung, iar părinții ei nu pot fi mai mândri de atât.

Epoch Times Photo
Epoch Times Photo

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *